Финансовите министри и централните банкери от Г-20 започнаха днес двудневната

...
Финансовите министри и централните банкери от Г-20 започнаха днес двудневната
Коментари Харесай

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 обсъждат търговията и митата

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 започнаха през днешния ден двудневната си среща във Фукуока, в югозападната част на Япония. Очаква се вниманието им да бъде ориентирано основно към търговията и новите интернационалните правила за обмитяване, предадоха международните организации.

Срещата във Фукуока се организира на фона на напрежението в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай - двете най-големи стопански системи в света.

Нарастват опасенията за въздействието на настоящето напрежение в комерсиалните връзки, разяснява в сряда ръководещият шеф на Международния валутен фонд, напомня ДПА.

Добра вест за участниците в срещата бе анулацията на митата, които Вашингтон планираше да наложи от понеделник на мексиканския импорт. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи през изтеклата нощ, че Съединени американски щати и Мексико са постигнали единодушие по въпроса за имиграцията и че митата, които той планираше да вкара в понеделник, са анулирани.

"САЩ и Мексико реализираха съглашение. Митата, планувани да влязат в действие от американска страна против Мексико, са анулирани за неопределен срок ", се показва в туита на Тръмп.
Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин приветства съглашението с Мексико и го дефинира като "много, доста значимо ".

Не бихме могли да бъдем по-доволни от съглашението, което постигнахме. Оценяваме високо уговорките, които пое Мексико, с цел да ни помогне по тези значими въпроси, свързани с имиграцията, разяснява през днешния ден Мнучин в коридорите на срещата на основните финансисти от Г-20 във Фукуока
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР