Финансовите министри и централните банкери на държавите-членки на Г-20, се

...
Финансовите министри и централните банкери на държавите-членки на Г-20, се
Коментари Харесай

Финансовите министри и банкерите от Г-20 се споразумяха за нови данъчни правила

Финансовите министри и централните банкери на държавите-членки на Г-20, се споразумяха да изработят нови правила за данъчно облагане за софтуерните колоси. Целта е да бъдат отстранени пропуски в закона, които в този момент разрешават на компании като Facebook, Амазон и Google да заплащат по-ниски данъци.

В японския град Фукуока през днешния ден и на следващия ден се организира среща на водещите финансисти от формата Г-20. Освен данъчните промени, акцент в диалозите ще бъде търговията и новите правила за обмитяване на артикули.
Бруно Льо Мер, министър на финансите на Франция: Напълно съм склонен, че вместо обособени, национални данъчни законодателства, би трябвало да имаме общо, интернационално решение.Стивън Мнучин, министър на финансите на Съединени американски щати: Звучи като че ли имаме единодушие по въпросите за данъчното облагане, в този момент би трябвало единствено да съгласуваме техническите детайлности и да превърнем консенсуса в съглашение.Лю Кун, министър на финансите на Китай: Целта ни е новите правила да подсигуряват стабилността на икономическата интензивност, такава каквато е била и преди облагането. А разпоредбите да се елементарни и практични.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР