Финансовите анализатори дадоха своите оценки за ситуацията в страната и

...
Финансовите анализатори дадоха своите оценки за ситуацията в страната и
Коментари Харесай

Ще се повишат ли лихвите по кредитите през 2022г.

Финансовите анализатори дадоха своите оценки за обстановката в страната и предстоящото развиване на стопанската система и финансите през идните месеци. Според Microcredit.bg, в действителност ще има повишаване на размера на лихвите при потребителските и бързите заеми, само че това може да се чака най-рано през есента на 2022 година

Това е добра вест за всички семейства и компании, които възнамеряват да теглят заем дребен размер и да го възстановят преди края на годината. От друга страна обаче анализаторите чакат и да има оттегляне от кандидатстването за заеми, което ще подтиква кредитните институции да оферират по-добри условия едни от други. Това ще докара до задържане на размера на лихвите, тъй като най-честите маркетингови принадлежности за привличане на клиенти включват по-нисък размер рента, такса и така нататък Фирмите за бързи заеми употребяват този вид тласъци за увеличение на продажбите им и създаване на лоялни клиенти.

Няма проблем с изплащането на заеми

В края на предходната година и при започване на тази, експертите предвидиха високи равнища на необслужени заеми. За наслада на всички обаче, обстановката остана под надзор. Дори и когато завърши интервала на разсрочване на заемите, хората съумяха да възстановят заплащанията си. За този интервал множеството от тях, даже и да бяха изгубили работата си, се преориентираха към други специалности и си стабилизираха приходите.

Проблем с покриването на вноските остана само при компаниите, чиято активност е обвързана с потърпевшите от пандемията браншове. При тях изплащането на заеми е затруднено от непрекъснатите ограничения и ограничавания, ограничаващи активността им. Отделно, инфлацията принуждава личния състав им да си търси по-високо платена работа, която работодателите от бранша не могат да им обезпечат. Това изправя тези компании пред патова обстановка, тъй като приходите им не са задоволителни да подтикват личния състав си.

За семействата обаче няма данни да имат увеличена степен на усложнение при изплащането на заемите. Нещо повече, даже процентът на кандидатстващи за заем се е повишил.

Предпочитат се заеми с по-кратък интервал на погашение, които са за период до 2 години. Това подсказва, че хората изпитват напълно леки финансови компликации, които са свързани с дребни суми, лесни за възобновяване. Кредитите до заплата също са доста издирван кредитен артикул, който обезпечава малко средства в точния миг. Те се теглят най-вече за ремонтни действия, погашение на сметки и месечни финансови усложнения и потребителите ги възвръщат бързо и елементарно.

Друга забавна наклонност е това, че хората избират да аплайват за заеми, които да изплащат на напълно дребни вноски. Според експерти, това се отдава на обстоятелството, че към момента има високо равнище на неустановеност. Тя въздейства на огромните покупки и на капиталовите решения при бизнеса. Определено по привлекателна е концепцията един заем да се изплати за 6 месеца на напълно минимални заплащания, в сравнение с за 3 на двойни.
 Microcredit.bg
Защо се чака повишение на лихвите?

Заедно с инфлацията и лихвите по заемите ще имат своя скок, само че чак към края на годината. Няма по какъв начин при равнища на инфлация като сегашните, лихвите и таксите да останат непроменени. През това време специалистите дават своите препоръки и насоки какво може да подхващат хората, с цел да си покачат сигурността и да подхващат оправдани финансови опасности.

Какво поучават специалистите?

На първо място, когато се кандидатства за заем, належащо е да има основателна причина. Всички условия по заема би трябвало да бъдат яс
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР