Финансови, социално-икономически и вътрешно и външнополитически теми коментира премиерът Бойко

...
Финансови, социално-икономически и вътрешно и външнополитически теми коментира премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов за указа за освобождаването на Младен Маринов: Уважавам институцията

Финансови, социално-икономически и вътрешно и външнополитически тематики разяснява министър председателят Бойко Борисов по време на проведената от Американската комерсиална камара закуска с министър-председателя и неговия екип.

Има растеж на американските вложения у нас от 1990 до 2016 година Американски компании са вложили близо 4,5 милиарда лв., което отрежда 6-то място на Съединени американски щати по вложения в нашата страна. Добрият бизнес килмат министър председателят Бойко Борисов изясни с ниските равнища на държавния дълг, който сега е 24% и значиткелно беше снижен след погасяването му от държавното управление на 2 милиарда и 400 милиона лева Добре въздействат на вложенията и плоския налог и ниските равнища на безработицата - единствено 5%.

За бизнеса е добре да има автомагистрали, сподели Бойко Борисов. Нуждата от съгласуваност той оправда освен с желанието на Брюксел да свърже Европа и Азия с транграничните коридори 4, 8, и 10, само че и с потребността вътре бизнесът да транспортира артикули и услуги. Той даде за образец натовареността на Автомагистрала " Тракия " като дневно през нея минават 50 000 автомобила, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " - над 1000 ТИР-а.

Желанието и опцията държавното управление да увеличи бюджетните заплати с 10% от 1 януари Борисов изясни с сполучливата битка против контрабандата. Той даде за образец, че при започване на първия кабинет " Борисов " тя е била 35%, а сега тя е 5 на 100. Борисов не подмина и значимите вътрешно-политически тематики и най-важната от последните дни, а точно невъзможността да бъдат назначени новите министри, защото президентът към момента не е подписал указа за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов от поста. Ето какво сподели министър председателят:
Бойко Борисов - министър-председател: Когато един човек направи волеизявление, че не желае да е на дадения пост, съгласуването е, айде да не се обидят, от президенството ще кажат официално... той желае да си отиде, желае да стане министър. Както от командващ Военновъздушни сили искаш да станеш президент - кой да те спре. Ако аз съм предложил и нов основен секретар в този документ, тогава съм в тотална неточност. Но ние не сме предложили нов основен секретар. Ние споделяме единствено - апелирам, освободете и подпишете за този, с цел да може в четвъртък да стане министър, да спре политическата рецесия, тъй като тези министри чакат да бъдат освободени. От в този момент съм споделил на парламентарните ни групи до момента в който не се разпише указа, да не го вкарваме, с цел да не предизвикаме втора стихия. Когато се убеди, че Младен Маринов не желае да е основен секретар и подпише президента, тогава ще го вкараме в Народното събрание. Е, аз ли повеждам войната?! С кое? Винаги съм уважавал институцията и хората в нея, тъй че каква би била логиката - в случай че е неверна, значи и аз съм неверен.
Бойко Борисов съобщи още, че главен акцент в неговото изявление пред Организация на обединените нации в Ню Йорк ще бъде интеграцията на Западните Балкани. Нуждата на всички страни в района да дефинират своя път той да бъде европейски и евроатлантически, с цел да бъде постоянен района и да има мир в Европа.
 © Българска телеграфна агенция  Президентът отхвърли среща с ръководещите по проблема с Младен Маринов Президентът отхвърли среща с ръководещите по проблема с Младен Маринов
Президентът Румен Радев отхвърли среща с ръководещите поради проблема с освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Според него отговорнос...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР