Финансови и социални стимули готви гръцкото правителство, за да насърчи

...
Финансови и социални стимули готви гръцкото правителство, за да насърчи
Коментари Харесай

Гърция дава по 2000 евро на новородено бебе

Финансови и обществени тласъци готви гръцкото държавно управление, с цел да насърчи раждаемостта. 2000 евро за всяко новородено дете, отбрана от уволняване до 24 месеца след раждане на дете, въвеждане на анонимно раждане за понижаване броя на изоставените бебета са част от общо 14 ограничения, препоръчани от министерството на труда за идната календарна година. Правителството би трябвало да обезпечи 180 милиона евро за новите надбавки, които ще бъдат изплатени на към 90 хиляди майки. 

Предвидени са и стипендии за млади майки студентки, както и опция да се избере времето за прилагане на отпуск по майчинство. Родители, за чието дете не е имало място в държавна детска градина, ще получават купони в размер на 180 евро за интервал от 10 месеца. Планира се удължение на работното време в детските градини.

Според изследвания до 2050 година популацията на Гърция ще наброява сред 8.3 и 10 милиона, като междинната възраст ще бъде 47-50 години, а хората над 65-годишна възраст ще съставляват към 33% популацията на страната. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР