Финансовата столица на Китай - Шанхай, ще ограничи жителите си

...
Финансовата столица на Китай - Шанхай, ще ограничи жителите си
Коментари Харесай

Шанхай ще ограничи жителите си до 25 млн. през 2035 г.

Финансовата столица на Китай - Шанхай, ще ограничи жителите си до 25 млн. души към 2035 година за да се оправи с " заболяванията на огромния град ", оповестява " Гардиън ". Местните управляващи разгласиха в понеделник стратегия за ръководство 2017-2035 година В същия времеви небосвод се залага и цел общата повърхност за застрояване да не надвиши 3200 кв. км. В края на 2015 година непрекъснатите поданици на Шанхай са били 24.15 млн. по информация на държавната организация " Синхуа ".
Като заболявания на огромния град държавните медии дефинират замърсяването на околната среда, тапите и дефицита на обществени услуги, в това число обучение и опазване на здравето.
Някои анализатори обаче дефинират набелязаните цели като непрактични и противоречащи на наклонността за обществено развиване. Още при първичните диспути към проекта за развиване имаше прогнози, че ограниченията ще обиден основно мигрантите и бедните.
През септември сходни ограничавания бяха заложени и за Пекин. За столицата задачата е да не надвишава 23 млн. души към 2020 година През 2014 година популацията на Пекин е било 21.5 млн. Властите също по този начин имат намерение да понижат жителите на 6 централни региона с 15% спрямо 2014 година Заради това има проект някои държавни институции и компании да бъдат изнесени към нов град, построен на към 100 км южно от столицата. Кога ще се случи това пренасяне още не е ясно, само че управляващите към този момент започнаха да трансформират популацията на града. Десетки хиляди служащи мигранти бяха изгонени от домовете им през ноември под предлог да се освободят рискови за живеене здания след огромен пожар, отбелязва английското издание.
В доста от огромните градове на Китай цените на парцелите се подвигат, което провокира страхове за " заможен балон ". Пекин и Шанхай към този момент имат прецизни правила кой може да купува недвижима благосъстоятелност. Двата града ще бъдат най-уязвими при възможен срив на цените.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР