Финансовата столица на Индия Мумбай, епицентърът на коронавирусните инфекции в

...
Финансовата столица на Индия Мумбай, епицентърът на коронавирусните инфекции в
Коментари Харесай

Болничните легла в Мумбай не достигат заради наплив на пациенти с коронавирус

Финансовата столица на Индия Мумбай, епицентърът на коронавирусните инфекции в Индия, се сблъсква с изострен дефицит на болнични кревати за тежко заболели пациенти и се мъчи да усили този потенциал, оповестиха локалните общински здравни управляващи, представени от ДПА.

" Изпитваме дефицит на болнични кревати за пациенти в сериозно положение, които имат потребност от кислородна поддръжка и интензивно лекуване ", сподели основният общински здравен контрольор на Мумбай Мангала Гомаре.

В мумбайските лечебни заведения има към 4750 кревати за изолираност. Досега в градът са регистрирани над 15 000 инфекции. Около 3 % от пациентите са в сериозно положение и се нуждаят от интезивно лекуване, обявиха здравните управляващи.

На лечебните заведения е казано да пускат за домашно лекуване пациентите, незабавно щом положението им тръгне към излекуване, с цел да могат да бъдат признати чакащите заболели.

" Опитваме се и да убедим частните лечебни заведения да одобряват повече пациенти в сериозно положение ", добави Гомаре.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР