Финансовата стабилност на държавата, проект на закон за удължаването на

...
Финансовата стабилност на държавата, проект на закон за удължаването на
Коментари Харесай

ГЕРБ се срещна с Български възход, имат съвпадения на темите

Финансовата непоклатимост на страната, план на закон за удължаването на държавния бюджет, обществената политика, опазването на здравето, енергетиката, проектът за възобновяване и резистентност - това са главните тематики, които бяха обрисувани от Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, за разискване на срещата с " Български напредък ". Партията на Бойко Борисов организират серия от срещи с другите в Народно събрание, с цел да търсят консенсус по съответни тематики.

(ГЕРБ) акцентира, че вземането на нов дълг би трябвало да бъде доста добре премислено. „ Не виждам огромен оптимизъм в стопанската система на страната за идната година, тъй като огромният растеж на индустриалното произвеждане, който в действителност го имаше през 2022 година, се дължеше на конюнктурата. Имаше три съществени пера, които доведоха до този висок стопански напредък. Едното беше производството на въглища и на електрическа енергия от въглищните централи. Произведохме и изнесохме рекордни количества електрическа енергия за доходи от над 3 милиарда евро. Вторият източник на стопански напредък през тази година беше производството и износът на горива. Третият източник беше производството на муниции. В тези три бранша индустриалните мощности тази година се натовариха на 100%. Догодина с цел да има стопански напредък от тези три бранша, те би трябвало да работят на 150, което е невероятно. Потенциалът за стопански напредък от тези три бранша е привършен. Не виждам какво може да го мести “, добави той.

„ Приветствам вашето виждане, че постоянен бюджет би трябвало да се направи от постоянно държавно управление с парламентарно болшинство. Необходимо е постоянно държавно управление, тъй като то носи отговорността пред българските жители, че бюджетът, който са предложили, ще бъде изпълнен “, сподели от своя страна Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през (ГЕРБ).

Позицията на „ Български напредък “ е, че тематиката, която най-много визира обществото, е съставянето на постоянен кабинет. „ Категорично считаме, че би трябвало да бъдат направени всички вероятни опити, с цел да се сформира подобен кабинет и той да гласоподава бюджет. Бихме подкрепили всевъзможни оферти на вашата парламентарна група във връзка с бюджета що се отнася до това той да бъде по-стегнат. Разходите да подхождат на приходите, дефицитът да не надвишава 3% и да има ясно ограничение сред обществено слаби. Тоест да не се получава помощ на калпак “, уточни Надежда Самарджиева (БВ).

(БВ) изясни, че не е добра концепция да бъде внасян бюджет, защото ще има огромен риск от наддаване сред партиите. „ Бюджет може да се гледа, в случай че се направи държавно управление, с цел да може да си го извършва. Ако дефицитът може да се понижи, е добре пристигнало “, уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР