Финансовата ситуация в италианския гранд Милан никак не е розова.

...
Финансовата ситуация в италианския гранд Милан никак не е розова.
Коментари Харесай

Собственикът на Милан банкрутира

Финансовата обстановка в италианския гранд Милан по никакъв начин не е розова. От месеци се твърди, че притежателят на клуба Ли Юнхун изпитва тежки стопански усложнения. „ Ню Йорк Таймс “ даже написа, че той е безусловно незнаен в родината си Китай.

„ Кориере каузи Сера “ заяви, че китайският предприемач към този момент е несъстоятелен и неговите активи ще бъдат продадени на търг. В последния отчет се твърди, че обстановката се е влошила дотам, че Ли Юнхун на процедура към този момент е несъстоятелен.

Китайската комисия за контролиране на скъпи бумаги води следствие против предприемача по обвинявания, че в продължение на месеци е укривал банкрута си от управляващите. Той похарчи 740 милиона евро, с цел да закупи Милан от дългогодишния притежател Силвио Берлускони.

Продажбата на клуба обаче беше осъществена посредством заем с висока рента от рисковия фонд Elliot Management. Италианските медии настояват, че Ли Юнхун не може да погаси заема. Китайският предприемач е разполагал единствено със €100 милиона лични средства. €300 милиона са взети от Elliot, до момента в който другите €340 милиона – през офшорки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР