Финансовата система на САЩ е остаряла и асоциация Либра (Libra

...
Финансовата система на САЩ е остаряла и асоциация Либра (Libra
Коментари Харесай

Зукърбърг: Финансовата система на САЩ е остаряла и либра е опит за модернизирането й

Финансовата система на Съединени американски щати е остаряла и асоциация Либра (Libra Assosiation) е опит за модернизирането й . Това съобщи създателят на " Facebook " Марк Зукърбърг по време на чуване в Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на Съединени американски щати, представен от медии.
 Париж, Рим и Берлин блокират либра на „ Фейсбук” в Европа
Париж, Рим и Берлин блокират либра на „ Facebook ” в Европа

Ние ще предприемем дейности с италианците и германците, тъй като нашият суверенитет е в заплаха

Той даде обещание в никакъв случай да не пуска криптовалутата либра без цялостното единодушие на съответните регулаторни органи на Съединени американски щати и други страни, макар че асоциацията е основана в Швейцария.

Зукърбърг добави, че Съединени американски щати се конкурират с Китай за модерни платежни системи , откогато беше оповестена асоциацията.

Според него криптовалутата либра може да помогне на милиони хора във финансовата система, а също на провалящата се днешна система. По думите му либра може да реши тези проблеми. Зукърбърг сподели още, че задачата на плана е да направи изпращането на пари несъмнено като " изпращането на известие " . Той означи, че криптовалутата изцяло ще поддържа щатския $ , което ще разшири финансовото водачество на Съединени американски щати и " контрола по света ".

Запитан за какво асоциацията е изоставена от редица " постоянни сътрудници ", в това число MasterCard и Visa, Зукърбърг отговори, че е по-добре въпросът да бъде заложен на евентуалните сътрудници . Според него тези компании са преосмислили присъединяване си, тъй като планът е " опасен " и предстои на " огромна инспекция ".

Отделно той разяснява, че доста дребен % от приходите на обществената мрежа идват от политически реклами и че " Facebook " няма система за инспекция на обстоятелствата в тези реклами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР