Финансовата рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши рейтинга на Гърция

...
Финансовата рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши рейтинга на Гърция
Коментари Харесай

Финансовата рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши рейтинга на Гърция от "B-" на "B"


Финансовата рейтингова организация S&P Global Ratings увеличи рейтинга на Гърция от "B-" на "B", отчитайки възстановяване на икономическата обстановка в страната след продължителната рецесия.

„ Според нас вероятностите за стопански напредък на Гърция са се подобрили паралелно с възкръсване на пазара на работна мощ и интервал на сравнителна политическа непоклатимост “, показва организацията.

Тя регистрира като позитивна вероятността, обвързвана с тази оценка и декларира упования за допустимо идно усъвършенстване. S&P акцентира, че това би било допустимо, в случай че Атина успее да попълни задоволително ликвидност след края на третата стратегия за подкрепяне, предоставена от Европейския съюз и ЕЦБ, с поддръжката на МВФ за "предварително финансиране" на погасяването на бъдещите задължения.

Сред факторите, които може да допринесат за ново повишение на рейтинга на страната, са усилването на доверието на фирмите и по-голяма политическа предвидимост, както и възможни ограничения за облекчение на дълга от страна на кредиторите. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР