Финансовата подкрепа за 670 000 души с увреждания ще се

...
Финансовата подкрепа за 670 000 души с увреждания ще се
Коментари Харесай

Вицепремиерът Лазаров: Финансовата подкрепа за хората с увреждания ще се повиши с 22% през 2023 г.

Финансовата поддръжка за 670 000 души с увреждания ще се усили с 22% през 2023 година

Повишаването й е подбудено от решението на служебното държавно управление да увеличи цената на формалната линия на беднотия в страната, която от 1 януари ще нарасне от 413 лева на 504 лева “. Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, който показа подхванатите от служебния кабинет ограничения в поддръжка на хората от уязвимите групи по време на днешния парламентарен блицконтрол.
Конкретният размер на финансовата поддръжка за другите групи хора с увреждания се дефинира като % от линията на беднотия за съответната година. Например за хората с над 90% степен на увреждане с избрана непозната помощ, които получават обществена пенсия за неработоспособност ще доближи 287,28 лева  
Министър Лазаров акцентира, че служебното държавно управление е подхванало и мярка за увеличение на броя на хората, които употребяват целеви помощи за отопление. Очакванията са към 310 000 хора и фамилии да получат помощ от 623,55 лева, която е със 100 лева повече спрямо предходния зимен сезон. Други 50 000 в допълнение ще получат еднократна помощ от 400 лева. 
„ С цел обезпечаване на дърва на преференциални цени за нуждаещите от държавните горски стопанства подписахме съглашение с Министерството на земеделието и Агенцията за обществено подкрепяне “, напомни вицепремиерът Лазар Лазаров. 
Той добави, че Министерството на труда и обществената политика е стартирало Програмата за храни и главно материално подкрепяне (2021-2027 г.), като по този метод е обезпечена опция общините да продължат да дават услугата „ Топъл обяд “ на повече от 70 000 души без спиране през зимните месеци.   
Министър Лазаров акцентира, че с импортирания план на закон за удължение на действието на държавния бюджет от 2022 година служебното държавно управление подсигурява, че няма да се допусне понижаване на пенсии и нито едно обществено заплащане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР