Финансовата парализа на федералните правителствени институции в Съединените щати най-вероятно

...
Финансовата парализа на федералните правителствени институции в Съединените щати най-вероятно
Коментари Харесай

Блокирането на на федералните служби в САЩ най-вероятно ще продължи до догодина

Финансовата парализа на федералните държавни институции в Съединените щати най-вероятно ще продължи до началото на 2019 година, съобщи по " Фокс нюз " началникът на кабинета на президента Тръмп - Мик Мълвейни.

Частичното блокиране на федералните служби влезе в действие, откакто републиканците и демократите в Конгреса не съумяха да се спогодят за финансирането им поради настояването на президента в законопроекта да бъдат планувани и 5 милиарда $ за създаване на стената по границата с Мексико.

Демократите упорстват за защита на границите да бъдат изхарчени 1 милиард и 300 милиона $. Мълвейни хвърли виновността за протакането на разногласието на водача на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси, която желае въпросът да бъде решен след 3 януари, когато в служба стъпва новоизбраният Конгрес, в долната камара на който Демократическата партия ще има болшинство.

Над 400 хиляди чиновници на основни министерства, в това число на вътрешната сигурност, на правораздаването и на земеделието, не получават заплати, до момента в който политическият спор остава неуреден, уточни Ройтерс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР