Финансовата криза в Барселона не е никаква новина. Президентът Жоан

...
Финансовата криза в Барселона не е никаква новина. Президентът Жоан
Коментари Харесай

Катастрофа с нов магнитут очаква Барселона, ако отпадне от Шампионската лига

Финансовата рецесия в Барселона не е никаква вест. Президентът Жоан Лапорта обаче откри метод, с цел да закърпи бюджета през лятото, като продаде голяма част от активите на клуба единствено и единствено да удовлетвори условията на Шави за нови футболисти, привличайки някои от най-големите имена във футбола сега. Но все пак „ каталунците “ са изправени пред действителната заплаха, с цел да изпаднат от Шампионската лига за втора поредна година още в групите, въпреки бюджетът да е калкулиран на база наложителното класиране най-малко от етапа на 1/4-финалите, по информация на The Athletic.

Снощи клубът приключи наедно 3:3 против Интер вкъщи в един от най-красивите мачове в шампионата досега. Но този резултат значи, че испанският гранд към този момент не държи ориста в личните си ръце. „ Нерадзурите “ си осигуриха по-добрата позиция след директните дуели и два кръга преди края ще са нужни освен две победи на „ Барса “ над Байерн Мюнхен и Виктория Пилзен, само че и провали на италианците против същите тези противници. Или в най-лошия случай отборът на Симоне Индзаги би трябвало да завоюва най-много две точки, с цел да може този на Шави Ернандес да го изпревари.

„ Заедно спасихме Барселона “, бе гръмкият коментар на Лапорта през предишния уикенд, когато на общото заседание на борда на шефовете разгласи, че финансите и играта на отбора още веднъж са на добре познатото равнище.

Новият президент се завърна победоносно след поддръжката на Лионел Меси преди аржентинецът да бъде заставен да напусне през предишното лято. Тогава той наследи един съвсем фалирал тим от Хосе Мария Бартомеу, който бе натрупал дълг в размер на €1,3 милиарда

Culers, thank you for your support.
— FC Barcelona (@FCBarcelona)

Към оня миг „ каталунците “ се осланяха на статистиката, че съвсем непроменяемо печелят семействата си в Европа против италиански отбори, а в Примера Дивизион тимът към момента не е позволил загуба и се радва на голова разлика от 20:1. Седмица по-късно обаче идва и „ Ел Класико “, където обстановката е съвсем на живот и гибел.

Лапорта хастари оценката си и с показване на финансовия доклад за сезон 2021/22, в който Барселона е на облага от €98 млн. Това се дължи най-много на продажбата на 10% от телевизионните права в испанския шампионат против сумата от €267 млн. на компанията Sixth Street. Този финансов лост бе подсилен от 548 членове, бе блокиран от 43-ма, а други 24-ма останаха неутрални. Огромното болшинство повярва на проекта на президента, че с лекост тези евентуални загуби от бъдещето ще бъдат покрити с мигновения триумф на терена.

Огромна бе поддръжката към огромния необут и за активирането на останалите финансови лостове, които вкараха още €600 млн. свежи пари в хазната, с цел да може облагата за сезон 2022/23 да набъбне на внушителните €275 млн.

Вицепрезидентът на „ Барса “ - Едуард Ромеу, изясни тези решения с прогнозата, че клубът е щял да регистрира загуби за €106 млн. предходната акция и за €210 млн. през тази, в случай че не са били задействани четирите лоста.

Today's attendance at Spotify Camp Nou is 9️⃣2️⃣,3️⃣0️⃣2️⃣!

Moltes gràcies, culers, pel vostre suport!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР