Финансовата криза, която породи коронавирусната инфекция се отрази сериозно на

...
Финансовата криза, която породи коронавирусната инфекция се отрази сериозно на
Коментари Харесай

Нови и употребявани коли: Как се отразява кризата в страните по света и у нас

Финансовата рецесия, която породи коронавирусната зараза се отрази съществено на на всички браншове, включително и автомобилния. Търсенето на леки коли, консумативи, бензин или свързани с колите услуги е паднало на всички места. Но цената на тези услуги варира по разнообразни способи в другите страни.
Съединени американски щати
Според системата на Федералния запас на Съединени американски щати за първото тримесечие на 2020 година в страната междинната ставка за заем на автомобил със период от 48 месеца възлиза на 5.29%. Впоследствие периода бе продължен до 60 месеца и по този начин ставката понижа приблизително до 5.15% годишно. Федералният запас на Съединени американски щати не взема поради лихвените проценти по заемите за по-кратки периоди на кредитиране. В съпоставяне с края на 2019 година лихвените проценти по заемите за коли в Съединени американски щати са намалели. И даже при такива кредитни лихви в Съединени американски щати лизингът остава по-популярен. Той има по-ниски месечни заплащания в съпоставяне със заем. Освен това, този лизинг в Съединени американски щати е годен както за нови, по този начин и за използвани коли, и можете да организирате финансовата си стратегия в банка или при дилър на коли.
Обединеното кралство
Във Англия не са известни единствено класическите заеми за коли. Там има и скица, сходна на лизинга за физически лица. Тя ви разрешава да вземете добра кола с минимално предплатено заплащане или въобще без такова, месечните заплащания по тази скица също са доста по-малки. Когато срокът на лизинга изтече, лидерът или ще би трябвало да преведе доста остатъчно заплащане, или да върне колата. В този случай лидерът няма право да надвишава планувания в контракта годишен пробег и би трябвало да обслужва автомобила при оторизиран търговец. Лихвата за заем за кола във Англия зависи от кредитната история на клиента. Шофьорите с добра история към този момент могат да получат минимална ставка в размер на 3% годишно. Тези с неприятни или доста неприятни кредитни рейтинги ще получат заем с рента 27-30% годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР