Финансова криза налегна китайските клубове само шест месеца, след като

...
Финансова криза налегна китайските клубове само шест месеца, след като
Коментари Харесай

Шест месеца по-късно: Идва ли краят на китайските милиони във футбола?

Финансова рецесия налегна китайските клубове единствено шест месеца, откакто те развързаха кесиите и направиха редица рекордни прехвърляния, а също така подписаха контракти за рекордни заплати на доста футболисти.

Оскар, Хълк, Рикардо Карвальо и Карлос Тевес са част от имената, които акостираха в Китай. Шест месеца по-късно се оказва, че клубовете не могат да заплащат заплатите им и има огромни забавяния. За образец: Тевес получава 615 000 паунда на седмица.

В момента 13 от 16-те клуба в китайската Суперлига имат огромни забавяния на заплатите и са пред опасността да бъдат извадени от присъединяване в шампионата за идващия сезон. Единствено Янбиан Фуде, Хенан Джание и Гуежу Хенгфенг нямат неизпълнени финансови отговорности.

Забавянето на заплащанията в клубовете принуди намесата на китайското държавно управление. Клубовете бяха упрекнати в „ тежкото събитие – изгаряне на пари “ за чужденци, вместо инвестиция в лични фрагменти. Генералната администрация на спорта в Китай изготви план, който да ограничи разноските на тимовете за закупуване на играчи, които се дефинират като неразумна инвестиция.

Отборите, които имат финансови отговорности към играчите, би трябвало да изплатят всичко до 15 август, след което да дават документ за това във футболната асоциация на Китай, с цел да бъдат позволени до присъединяване в елита през идващия сезон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР