Финансова, хуманитарна и оръжейна помощ предложиха на Украйна лидерите на

...
Финансова, хуманитарна и оръжейна помощ предложиха на Украйна лидерите на
Коментари Харесай

Лидерите на Германия, Франция и Италия посетиха Украйна

Финансова, филантропична и оръжейна помощ предложиха на Украйна водачите на Франция, Германия и Италия. Тримата политици бяха в разрушения град Ирпен, окупиран от съветски бойци при започване на нашествието.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6017
Повече от 10 000 цивилни остават в капан в различен основен град -  Северодонецк. Там оповестените за през днешния ден филантропични коридори за евакуация не бяха отворени.

Президентът Зеленски е предложил нови ограничения против Русия на водачите на Германия, Франция, Италия и Румъния,. Натискът върху агресора би трябвало да бъде засилен и към този момент се работи по седми пакет наказания, написа шефът на президентската администрация в Киев, съобщи Нова телевизия.

Френският президент, немският канцлер Олаф Шолц и министър-председателят на Италия Марио Драги дойдоха тази заран в Киев на първата си аудиенция от началото на съветската инвазия в Украйна, предадоха международните организации.

" Невинни цивилни се трансформират в цел. Къщите са изравнени със земята. Разрушен е цялостен град, в който въобще не е имало военна инфраструктура. И това приказва доста за бруталността на съветската война, която има за цел просто да унищожава и владее ", показа Шолц.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев се подигра с тримата европейски водачи, като съобщи, че феновете на жабите, черния дроб и спагетите обичат да вървят в Киев без никаква изгода. Подобно изявление направи и представителят на Кремъл.



" Надяваме се, че водачите на трите страни и президента на Румъния няма да се концентрират диалозите си само към доставките на оръжия. Абсолютно безсмислено е, тъй като това единствено ще удължи страданието на хората и спомагателните вреди на страната. Надяваме се вместо това да окуражат президента Зеленски да огледа реалистично на връзките ни ", съобщи от своя страна Песков.

Тежките сражения в Северодонецк не престават. Обявеният за през днешния ден филантропичен кулоар, през който трябваше да бъдат евакуирани цивилни от завода Азот, не се състоя.

" Ние пазиме Донбас. Във всичките си диалози с интернационалните водачи слушам удивление за дейностите ни и за нащите бранители. Светът в действителност желае да се научи от Украйна по какъв начин да се бие и по какъв начин да завоюва ", уточни Зеленски.

Междувременно върховен американски боен разгласи, че Русия е изгубила сред 20 и 30 % от бронираната си техника. 

В същото време Москва предизвести, че Европа ще би трябвало да заплати 400 милиарда $ повече за горива и може да се изправи пред дефицит на енергийни източници.



" Един прочут китайски император е споделил: " Ако съперникът ти бърка, не го спирай да направи грешката ". Е, ние предупредихме Евросъюза, че прекратяването на дълготрайните контракти с Газпром е доста рисковано ", показа Милер.

Русия е силно-зависима от износа си на естествени запаси, а повече от половината от газа в Евросъюза идва от Русия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР