Финансов ресурс от 9 000 000 лв. утвърди Управителният съвет

...
Финансов ресурс от 9 000 000 лв. утвърди Управителният съвет
Коментари Харесай

9 млн. лева държавна помощ за родословна книга и селекционни дейности в животновъдството

Финансов запас от 9 000 000 лева утвърди Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие ” (ДФЗ) за развъдните организации по схемата за държавна помощ „ Помощ за основаване и поддържане на родословна книга и за установяване продуктивността и генетичните качества на животните “ за 2023 г.

Целта на помощта е подкрепяне на селекционните действия в животновъдния бранш, посредством даване на субсидирани услуги (за основаване и поддържане на родословна книга и за установяване продуктивността и генетичните качества на животните) от утвърдени развъдни организации под контрола на Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни (ИАСРЖ).

Средствата покриват до 100% от административните разноски за основаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разноските по изпитвания за установяване на генетичните качества или продуктивността на животните.

Държавна фирма „ Земеделие “ взаимно с ИАСРЖ и способените дирекции в Министерство на земеделието ще изготви инструкции за използване на схемата.

В началото на месец май 2023 година Европейската комисия утвърди скица на държавна помощ „ Помощ за основаване и поддържане на родословна книга и за установяване продуктивността и генетичните качества на животните “, която е с регистрационен номер SA.107363 и период на деяние до 31.12.2029 година Максималният бюджет по помощта за интервала на използване 2023-2029 година е в размер до 66 000 000 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР