Финансите на Доналд Тръмп са били на червено в периода

...
Финансите на Доналд Тръмп са били на червено в периода
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е загубил над 1 милиард долара в периода 1985-1994 г.

Финансите на Доналд Тръмп са били на алено в интервала 1985-1994 година, когато нюйоркският предприемач е изгубил близо 1.2 милиарда $. Това заяви в. " Ню Йорк таймс ", който е получил информация за данъчните заявления на тогавашния магнат на недвижими парцели.

Вестникът е получил от приходната организация копия от формалните данъчни заявления на бъдещия президент. Той е заявил загуби от 46,1 милиона $ през 1985 година, над 250 милиона през 1990 и през 1991 година и общо 1.17 милиарда за 10-годишния интервал. Тръмп е изгубил толкоз доста пари, че е могъл да не заплаща подоходни налози за осем от десетте години, показва " Ню Йорк таймс ", представен от Ройтерс.

Комисията по бюджетните средства към Камарата на представителите в Конгреса изиска приходната организация да даде информация за налозите на Тръмп от 2013 до 2018 година Министърът на финансите Стивън Мнучин отхвърли под претекст, че комисията няма законно законодателно съображение за това искане. Отказът на Мнучин бе предстоящ и евентуално ще задейства правосъдна борба, предвижда Асошиейтед прес.

След като бе определен за президент през 2016 година, Тръмп трансферира ръководството на бизнеса му на синовете си. Той наруши десетилетната традиция, като отхвърли да разгласява данъчните си заявления и в предизборната акция през 2016 година, и откакто влезе в Белия дом.

Един от юристите на президента отговори на въпрос на " Ню Йорк таймс ", че информацията на вестника за данъчните заявления и за бизнеса на Тръмп отпреди 30 години са извънредно неточни, показва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР