Финансистът с коментар за Бюджет 2022"Бюджет 2022" е щедър –

...
Финансистът с коментар за Бюджет 2022"Бюджет 2022" е щедър –
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Дълговете убиват нацията, хората се раждат задлъжнели

Финансистът с коментар за Бюджет 2022

"Бюджет 2022 " е великодушен – даваме повече, в сравнение с до момента в надалеч по-тежката от икономическа позиция 2020 година Част от разноските остават неразбираеми. Целевата и крайната част няма консистентност. Така финансистът доцент Емил Хърсев разяснява в студиото на показаните от финансовия министър Асен Василев параметри на тазгодишния бюджет.

47-ото Народно заседание му се коства популистко. Доц. Хърсев се притеснява, че ще станем очевидци на "нещо, което го гледахме при актуализацията на миналогодишния бюджет ".

"Дълговете убива нацията, хората се раждат задлъжнели. Водени от нарцисизъм, доста ще търсят друга страна, където няма да бъдат обременени. Много народи са си отишли по същия метод – римляните, византийците... За страдание, ние заимстваме отрицателния образец от Европа, която върви по тази повърхност към този момент 10 години ", предизвести финансистът.

България въпреки всичко е надалеч от дългова серпантина, увери доцент Хърсев.

"За дългова серпантина приказваме, когато има струпване – когато дългът поражда повече дълг. Нещо, което при сегашната политика на нулеви и негативни лихви на процедура не се получава. Точно противоположното – който има по-голям дълг, той печели повече. Това е политика на увъртане на страните. Налагане на прикрит налог върху спестяванията посредством негативната рента, само че не си вършат сметка, че с това внасят тежки диспропорции във финансовите индикатори на стопанската система. Оптимизмът на пазара може да продължи до 5 години ", изясни той.

По думите му "Бюджет 2022 " не дава решение на енергийната рецесия.

"Добрата вест – растеж на Брутният вътрешен продукт и цените, което демонстрира, че и в бъдеще можем да чакаме този растеж да продължи. Надявам се и да се окажат прави всички интернационалните престижи, които са единомислещи, че инфлацията не е дълготраен фактор, поради което не е нужно да се мисли за паричен отговор. Те чакат до пролетта растежа на енергийните цени да се преодолее ", уточни финансистът.

След рухване на мораториума цената на бензина може да скочи до 3 лева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР