Финансистът Пламен Данаилов заяви, че финансовият министър избягва да се

...
Финансистът Пламен Данаилов заяви, че финансовият министър избягва да се
Коментари Харесай

Финансистът Пламен Данаилов: Финансовият министър не гори от желание да се показва пред медиите след появата на кореспонденцията с Божков

Финансистът Пламен Данаилов съобщи, че финансовият министър заобикаля да се появява пред медиите след оповестените диалози с Васил Божков.

``
реклама

" Показателно е, че финансовият министър не гори от предпочитание да се демонстрира пред медиите сега, по отношение на зародилата и станала известна връзка, която той сподели, че нямал мемоари тъкмо за тази връзка да я е водел. Но явно не желае да дава отговор повече на въпроси, свързани с взаимоотношенията му с Васил Божков и неговите компании. Двамата с министър Караниколов направиха една конференция, на която показаха държавната петролна компания. Аз по този начин и не разбрах за какво направиха такава конференция, можеха да пуснат едно прессъобщение, в което да я разгласят, тъй като не дадоха отговор нито какъв брой на брой ще са тези бензиностанции, нито какъв брой ще са тези петролни бази, в които ще бъдат построени, нито къще ще бъдат, нито какъв е бюджетът, който е очакван ", сподели той в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ ". 

Експертът разяснява и обсъжданите за разпределяне средства от Европейски Съюз за държавите-членки по отношение на битката с Ковид-19. " Новината за тези пари звучи хубаво, само че дотук, тъй като безвъзмезден обяд няма. Европейски Съюз съществува с помощта на вноските на обособените страни в нея. Тези 750 милиарда евро ще бъдат взети под формата на заем от финансовите пазари. Заемът го взимаш да харчиш през днешния ден, като се лишаваш от приходите в бъдеще време, тъй като би трябвало да го погасиш. Тези 750 милиарда ще бъдат разпределени сред всичките страни членки. Направено е едно кардинално систематизиране и най-големите бенефициенти ще бъдат Испания и Италия. Те бяха най-кресливи, може би. Проектът е разчертан на една пътна карта и в случай че всички страни членки го одобрят, ще влезе в действие най-рано 2021 година Според специалистите 2020 година ще бъде доста тежка година. Трябва да се работи и да се работи бързо, да се преборят последствията от рецесията, тъй като междинният европейски спад на Брутният вътрешен продукт ще е 7 %. А от 2021 година стартира да тече възобновяване, като се чака най-малко 5-6 % възобновяване ", сподели Данаилов в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ ".

" Тук идва разумният въпрос - за какво, щом очаквате, че ние ще се възстановим през 2021 година, ще вземем тези пари 2021 година, в случай че те са нужни в този момент. Какво ще оказват помощ тогава, в случай, че вие един път сте планували, че следващата година ще стартира навсякъде симетрично възобновяване на всички стопански системи в целия Европейски Съюз. Трудно ще мине този проект. Ще продължат съществени договаряния.

Предвижва се ние да получим към 12,4 милиарда от тези пари - 3 и нещо да са заем, а останалите 9 и нещо да са безплатно. То е ясно, че ще ги върнем всичките пари, под една или друга форма. Те ще се върнат с лихвите на тези, които ще ги дадат на Европейската комисия ", добави специалистът.

" Със сигурност вредите към този момент стартират да се усещат в съвсем всички браншове на стопанската система в България. Има съществено закъснение и в не непосредствено незабавно засегнатите от ден 1, и индустриални предприятия, в бранша на строителството. 7,0-7,2 % ще намалее Брутният вътрешен продукт ", разяснява Данаилов.

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР