Финансистът на групата Вагнер Евгений Пригожин може би използва влиянието

...
Финансистът на групата Вагнер Евгений Пригожин може би използва влиянието
Коментари Харесай

ISW: Със знаково интервю Пригожин даде заявка за Кремъл

Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин може би употребява въздействието си в съветските медии, с цел да се показа като кандидат за президентските избори в Русия през 2024 година

Това се показва в дневния разбор на обстановката на фронта на Института за проучване на войната (ISW).

Собствената на Пригожин Федерална осведомителна организация разгласява изявление, което Пригожин е провел с съветски публицисти от Russia Today, РИА Новости и Федерална осведомителна организация на 14 март.

Това изявление беше удивително с неповторимия си формат - по време на изявлението Пригожин като че ли имитираше метода, по който съветският президент Владимир Путин снима своите хореографски проведени обществени срещи, или с цел да се подиграе безшумно на Путин, или, с цел да внуши внимателно, че Пригожин може да стане президент на Русия като Путин.

Хореографията и постановката на изявлението на Пригожин слагат притежателят на ЧВК " Вагнер " в кадър на камерата на бюрото му против публиката по същия метод, по който нормално се снимат срещите и фотосесиите на Путин.

Този жанр на снимане е необикновен за Пригожин, защото обществените видеоизявления на Пригожин нормално не употребяват подобен безплоден формат. Пригожин нормално избира да се снима с необятни фрагменти на бойното поле или в динамични, само че режисирани видеоклипове, които се стремят да наподобяват откровени и груби.

Пригожин употребява това изявление и с цел да повтори предходните си причини за нуждата от втълпяване на твърдолинейна идеология в съветските бойци и да намекне, че съветското министерство на защитата съзнателно лишава групата " Вагнер " от артилерийски муниции.

Възможно е Пригожин да се пробва да пародира кинематографичния жанр на Путин като част от по-мащабна тролинг акция за офанзива против Кремъл или да прави безмълвни паралели сред Пригожин и кабинета на съветското президентство. Пригожин и преди е намеквал, че може да размени Путин. На 11 март Пригожин направи саркастично изказване, че ще се кандидатира за украинския президент през 2024 година - изказване, което съгласно прочут съветски академик, обвързван с Кремъл, индиректно насърчаваше разказа, че Пригожин ще се кандидатира на президентските избори в Русия, които също са планувани за 2024 година

На 18 януари Пригожин непосредствено нападна президентската администрация на Путин и загатна, че някои чиновници, работещи там, са предатели, които желаят Русия да загуби войната в Украйна - една от най-смелите офанзиви на Пригожин против Кремъл досега.

Пригожин също по този начин отхвърля изказванията на Кремъл, че Русия се бори с НАТО в Украйна, и слага под въпрос дали в Украйна фактически има нацисти, както Кремъл - и съответно Путин - непрекъснато твърди.

Неотдавнашното държание на Пригожин - без значение от желанията му - развива измежду съветското общество мнението, че Пригожин има по-големи политически желания в Русия. Бившият съветски офицер и наказан за военни закононарушения Игор Гиркин (един от критиците на Пригожин) се пошегува на 26 март, че Пригожин е като Юлий Цезар, с тази разлика, че Юлий Цезар първо е постигнал военни победи, преди да пропагандира за политическото си израстване - евентуално визирайки неуспеха на Пригожин да извърши обявеното му заричане да превземе Бахмут до септември 2022 година

Високопоставени съветски чиновници не престават акцията, почнала през декември 2022 година, за основаване на вътрешни условия за продължителна война както в частен, по този начин и в обществен проект. На 28 март в. " Гардиън ", базирайки се на анонимни вътрешни източници, заяви, че по време на частна вечеря през декември 2022 година представителят на Кремъл Дмитрий Песков е споделил на група представители на съветския политически и културен хайлайф, че " нещата ще станат доста по-трудни " и че актуалната обстановка (по отношение на войната) " ще отнеме доста, доста, доста време ".

Във връзка с това съветският министър на защитата Сергей Шойгу посети на 28 март предприятия за произвеждане на артилерийски снаряди в Челябинска и Кировска област и съобщи, че през миналата година производството на муниции в Русия е повишено доста, като даде обещание, че до края на годината производството на някои неуточнени артилерийски артикули ще се усили още седем-осем пъти.

Посещението на Шойгу в артилерийските фабрики е последното от поредицата режисирани визити на уреди на ВПК от разнообразни съветски публични лица и е част от съгласуваните старания за показване на съветския ВПК като ефикасен в навечерието на продължителни военни дейности.

Руският бюджет продължава да отразява общите разноски за съветската война в Украйна. На 28 март организация " Блумбърг " заяви, че Русия е засекретила невиждано една трета от всички свои бюджетни разноски, и означи, че засекретените разноски към 24 март са два пъти по-високи, в сравнение с през същия интервал на 2022 година

" Блумбърг " откри също, че съветските разноски за защита и сигурност са втората по величина бюджетна категория след разноските за обществени стратегии.

" Блумбърг " заключи, че класифицираният дял от съветския бюджет ще съставлява съвсем една четвърт от всички разноски за цялата 2023 година и ще се дължи на нарастването на разноските, класифицирани като " други разноски в региона на националната защита ".

На 28 март съветската медия РБК заяви по отношение на това, че съветското министерство на финансите възнамерява да показа предложение за понижаване на броя на федералните държавни институции, подчинени на федералните органи, за да се увеличи успеваемостта на ръководството на бюджетните разноски.

Подобни операции на разноските подсказват, че Русия се пробва да понижи разноските в разнообразни сфери, с цел да поддържа увеличените разноски за защита, като по този метод в допълнение реагира на разноските, свързани с войната, и основава условия за продължителна война.

Руски и украински източници допускат, че генерал-лейтенант Сергей Кузменко ще размени генерал-полковник Рустам Мурадов на поста пълководец на Източния боен окръг (ИВО).

Преди това Кузменко е служил като пълководец на 6-а комбинирана войска от 2015 година до 2019 година, а наскоро и като шеф на катедра в Академията на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия.

Кузменко в никакъв случай не е заемал командна служба, сравнима с ролята на пълководец на боен окръг, и назначението му за пълководец на ИВО ще бъде необикновена стъпка. Руските военни управляващи оповестяват, че са уволнили Мурадов заради неуспехите на бойното поле и забележителните загуби в западната част на Донецка област, а Кузменко евентуално ще наследи упованията да промени цялостната липса на прогрес в зоната на отговорност на ИВО в Украйна.

Силите на Група " Вагнер " евентуално са завладяли индустриалния комплекс AZOM в северната част на Бахмут и не престават да реализират триумфи в града. На 28 март съветски военни блогъри необятно твърдяха, че бойците на " Вагнер " са завладяли комплекса AZOM и работят за пречистване на региона от останалите украински сили.

Тези изказвания са в релативно сходство с наличните образни доказателства за съветското наличие в комплекса AZOM. Геолокализирани фрагменти, оповестени на 26 март, демонстрират боен сътрудник на съветската медия РИА Новости, който се движи из територията на комплекса с забележима лекост, което демонстрира, че Вагнер евентуално управлява задоволително огромна част от завода, с цел да одобри представители на медиите в относителна сигурност.

Основни заключения:

Силите на Wagner Group евентуално са завладяли индустриалния комплекс AZOM в северната част на Бахмут и не престават да реализират триумфи в града.
Руски и украински източници спекулират, че генерал-лейтенант Сергей Кузменко ще размени генерал-полковник Рустам Мурадов като пълководец на Източния боен окръг (ИВО).
Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин може би употребява въздействието си в съветския медиен пейзаж, с цел да се показа като евентуален кандидат на президентските избори в Русия през 2024 година
Високопоставени съветски чиновници не престават да основават вътрешни условия за продължителна война.
Разходите за съветската война в Украйна евентуално ще продължат да лишават забележителна част от съветския федерален бюджет.
Руските сили продължиха сухопътните офанзиви по линията Купянск-Сватове-Кремина.
Руските сили продължиха настъпателните интервенции във и към Бахмут и по фронтовата линия Авдийвка - град Донецк.
Руски източници настояват, че украинските сили са провели местни наземни офанзиви в Запорожка област.
Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който се отстранява горната възрастова граница за военнослужещите от Руската национална армия (Росгвардия), служещи в окупирана Украйна, до 1 януари 2026 година
Руските окупационни чиновници не престават да поставят старания за разширение на съветския бюрократичен и административен надзор върху окупираните региони на Украйна.
На 28 март беларуското министерство на външните работи удостоверява желанието на Беларус да одобри съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус, както разгласи съветският президент Владимир Путин на 25 март.

Източник news.bg

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР