Финансирането на законопроектите за хората с увреждания е осигурено и

...
Финансирането на законопроектите за хората с увреждания е осигурено и
Коментари Харесай

Петков: Изненадан съм от реакцията на майките, финансирането е осигурено

Финансирането на законопроектите за хората с увреждания е обезпечено и съм сюрпризиран от острата реакция на майките на деца с увреждания. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков пред публицисти в Народното събрание,.

Петков изясни, че с представители на майките на деца с увреждания се работи доста интензивно и всекидневно.

„ Но разминаванията произтичат може би от това, че от време на време представителите на самодейността се трансформират. Тоест, идват разнообразни хора и не знам до каква степен връзката е добра, с цел да се знае какво е контрактувано. Защото доста постоянно нещата се рестартират – т.е. предходния ден е завършено с една сделка, а по-късно се стартира още веднъж. Очакванията бяха, че имаме единодушие по тези текстове и за нас беше изненада, че имаше остра реакция по време на вчерашното съвещание на комисията. Финансирането е ясно, то неведнъж е коментирано. Ресурсите ще обезпечат финансирането по двата законопроекта – това е и задължението, който беше записан “, сподели още общественият министър, представен от " Фокус ".

Той напомни, че за двата законопроекта – Законопроектът за персоналната помощ и Законопроектът за хората с увреждания, се заделят в допълнение 150 млн. лева, тъй че съглашението се съблюдава.

„ Бях сюрпризиран, че имаше такава остра реакция и напрежение, откакто до понеделник всички страни работиха дружно и упованието беше няма противоречие по текстовете на Законопроекта за персоналната помощ. Явно има още някои неща, които би трябвало да бъдат изчистени, с цел да бъде възобновено изцяло доверието. Ще работим за това, тъй като доста работа беше реализирана. Факт е, че Законопроектът за персоналната помощ беше подсилен единомислещо, което демонстрира волята да бъде признато и Законопроектът за хората с увреждания. Така че се надявам в следваща връзка да изясним неяснотите “, съобщи още Петков.

По думите му над 80 хиляди хора с увреждания ще имат право на персонална помощ през 2019 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР