Финансирането на тероризма не познава и не признава граници,нито междудържавни,

...
Финансирането на тероризма не познава и не признава граници,нито междудържавни,
Коментари Харесай

България разполага със законодателство срещу тероризъм и финансирането му

Финансирането на тероризма не познава и не признава граници ,нито междудържавни, нито такива, породени от разликите в националните правни системи, разяснява основният прокурор Сотир Цацаров в конференция на тематика: " Борба против финансирането на тероризма - от законодателство към процедура ".

Цацаров изясни, че България разполага със законодателство против тероризма и финансирането му , което дава отговор на актуалните условия и стандарти в тази област. " Имам поради Закона за ограниченията против финансирането на тероризма /особено след последните му промени от м. март 2018 г./, Закона за противопоставяне на тероризма от 2016 година, както и промените в член 108а от Наказателен кодекс. ", добавя той.

 Тероризмът и оръжията за всеобщо заличаване са съществена опасност за сигурността
Тероризмът и оръжията за всеобщо заличаване са съществена опасност за сигурността

Депутатите одобриха обновена Стратегия за национална сигурност

" Част от тези правила са признати с доста разногласия и полемики, даже с остри рецензии , включително и в пленарната зала на тази постройка - за фрапантно нарушение на човешките права, само че съгласно мен времето потвърди, че сме на прав път и през днешния ден тези конюнктурни слова от дълго време са забравени ", изяснява Цацаров.

Според него, за положително или неприятно, както прокурорите от Специализираната прокуратура, по този начин и съдиите от Специализирания углавен съд получават значителен на практика опит по каузи с подобен предмет . Такова е положението на антитерористичното законодателство и опит на правоохранителните органи в множеството европейски страни, счита той.

" Това, което е нужно в този момент, освен на нас, а и на всички наши сътрудници в битката против тероризма и всички форми на неговото финансиране, е ново, качествено ново равнище на интернационално съдействие . Това включва информативен продан, полицейско съдействие, съдействие сред разследващите служби и правоохранителни органи, работещи правни принадлежности за интернационално следствие и събиране на доказателства, блокиране на активи ", разяснява основният прокурор.

 Цацаров желае ред, а не промяна в пандизите
Цацаров желае ред, а не промяна в пандизите

Каквото и да е управлението, при тези условия и тези нормативна база бягства ще има
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР