Финансирането на футболен клуб Левски може да бъде прекратено, ако

...
Финансирането на футболен клуб Левски може да бъде прекратено, ако
Коментари Харесай

Фенове на Левски искат среща с Борисов заради промените в Закона за хазарта

Финансирането на футболен клуб Левски може да бъде прекъснато, в случай че бъдат признати измененията в Закона за хазарта. Това е съобщил притежателят му Васил Божков на среща с почитателите нощес, удостовери пред БНР ръководителят на Националния клуб на последователите Степан Хиндлиян.

В края на предходната седмица депутатът от НФСБ Валери Симеонов внесе текстове, съгласно които само страната може да провежда лотарийни игри. По този метод ще бъде ударен бизнесът на „ Националната
лотария “, чийто мажоритарен акционер е точно Божков. Чрез нея той финансира и активността на футболния клуб, написа nakratko.bg.

В ефира на „ Хоризонт “ ръководителят на Националния клуб на последователите на Футболен клуб „ Левски “ Степан Хиндлиян заяви, че почитателите на синия тим са поискали среща с премиера Бойко Борисов.

Целта на срещата е министър председателят „ да даде информация пред левскарската общественост, в случай че това нещо се случи, какви са проектите на страната по отношение на футболен клуб Левски. Защото в последните години акциите на Левски се трансферират от притежател на притежател. Собствениците се назначават. Те наподобяват спуснати от горната страна. Левски е вкаран в стопански и политически ползи. И това си проличава и сега “, сподели Степан Хиндлиян.

Вчера почитателите на " сините " се срещнаха със притежателя на клуба Васил Божков, а през днешния ден той излезе с официална позиция, че при възможното приемане на законопроекта " поетите и изпълнявани досега задължения за излекуване и развиване на клуба ще станат неизпълними ".

" След вчерашната среща със притежателите и управлението на ПФК „ Левски “ АД, „ Националният клуб на последователите на Левски “ взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България. В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица изявления, че Левски е изправен пред сериозната опасност от финансов колапс и банкрут в резултат на импортирани в Народното събрание законодателни начинания, които касаят генерална смяна в регулационния режим, уреждащ активността на сдруженията, чийто предмет на активност е обвързван с организирането и провеждането на
хазартни игри. Тези опасения бяха доказани и на среща сред притежателите и управлението на ПФК „ Левски “ АД и на последователите ", се споделя в формалната позиция на НКП.

" Дебело подчертаваме, че ние не демонстрираме угриженост за ничии частни стопански, финансови или политически ползи, както и че не желаем любовта ни към “Левски ” да бъде употребена в политически или стопански покупко-продажби и противодействия. От друга страна обаче, не можем да не бъдем съществено обезпокоени, когато от редица места се чуват отзиви и прогнози, че бъдещите промени, касаещи активността на някои от главните субекти, осигуряващи финансирането на нашия Клуб ще провокират неговата фактическа „ гибел “ и той ще бъде закрит и премахнат ", написа още в известието.

Законопроектът, импортиран от Валери Симеонов и още 6 депутати в Парламента, планува всички лотарийни игри, като се изключи бинго, кено и лотария, да могат да се провеждат единствено от Държавно дружество " Български състезателен тотализатор ".

Това значи, че лицензите на Национална
лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като подобен за лотарийни билети ще има само Българският състезателен тотализатор (в България лиценз за лотария имат три компании - Българският състезателен тотализатор, който е държавен, както и две компании на Васил Божков). Както е известно, министър председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев поддържаха настояванията на Симеонов. Националната лотария е общоприет спонсор на Левски от една година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР