Финансирането на американското правителство бе продължено до 8 февруари. Така

...
Финансирането на американското правителство бе продължено до 8 февруари. Така
Коментари Харесай

Край на блокадата за американското правителство

Финансирането на американското държавно управление бе продължено до 8 февруари. Така бе комплициран завършек на 69-часово прекъсване на работата на федералните служби в Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа закона за финансиране на държавното управление. Преди това документът бе утвърден от Конгреса и Сената. По този метод бе преодоляна рецесията, принудила част от държавните служби да спрат работа за близо три дни. Отсрочката до 8 февруари ще разреши да се водят договаряния по противоречивите въпроси в бюджета.

Основните разлики сред републиканците и демократите са свързани с миграционната промяна и укрепването на границите на Съединени американски щати. Последното е обвързвано с отпущането на нови средства, в това число за създаване на обещаната от Тръмп стена по мексиканската граница.

Демократите също така са срещу депортирането на стотици хиляди незаконни имигранти, пристигнали в Съединени американски щати като деца. Миналата година Тръмп спря стратегия, узаконяваща пребиваването им в Съединени американски щати, само че даде на Конгреса период до 5 март да одобри закон за удължаването й. Тази стратегия в този момент пази от депортиране към 700 000 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР