Финансирането е по две програми, едната е от 2007 г.

...
Финансирането е по две програми, едната е от 2007 г.
Коментари Харесай

Министър Кралев наредил ревизия на БФС на 28 октомври

Финансирането е по две стратегии, едната е от 2007 година за деца

Министър Красен Кралев още на 28 октомври е наредил инспекция на БФС за реализирането на финансовите средства, получени от спортното министерство за интервала 2015 - 2018 година.

До момента при регулярни инспекции, даже и от Национална агенция за приходите, няма намерено никакво нарушаване от страна на БФС, съобщи заместник-изпълнителният шеф Антон Попов.

Финансирането от страна на министерството идва по две стратегии. Едната е за детски и всеобщ спорт, която съществува от 2007 година. По нея са екипите за детските тимове, които всяка година са над 500. За всеки от тях се вършат по 20 комплекта. Накрая най-хубавите се награждават на специфична гала от асоциацията на професионалните футболисти.

Точно по тази стратегия се засяга компания “Космос ”, която нашумя след репортаж на bTV. Тя в действителност е на афганистанец, който от години работи в България и има роден паспорт. През последните няколко десетилетия тя е правила екипи на множеството български тимове, като досега няма никакви недоволства за качеството. Той имаше брак с българка, а единствено допреди 3 години офисът му бе на бранш “В ” на националния стадион.

Преди много години гръмна и скандал по време на следващата рецесия в ЦСКА, когато бяха купени червени екипи от “Космос ”, като по-късно логото бе заличено и на негово място се появи “Найк ”.

Спешна инспекция на асоциацията на футболистите сподели, че тим от Годеч не е взел участие в последните години в нея, като по това време е нямало по какъв начин просто да получи екипировка.

Другата стратегия, по която страната дава пари за футбол, е по линия на спорта за високо майсторство. Тя обгръща елитните младежки групи в България.

Програмата започва през 2016 година, като първата сума бе 1 милион лв.. След това стават 1,15 милиона, 1,18 милиона и за тази година още веднъж са 1,15 милиона лв..

Парите се изразходват за прегледи на всички юноши в България, като данните им се вкарват в обща осведомителна система, общи лагери на тимовете и контроли.

По тази стратегия от БФС са употребявали разнообразни хотели, като измежду тях има такива в Банско, Сливен, Говедарци и София, като всяка година се прибавят и нови. Търсят се такива, където наоколо има стадион, който да се употребява от юношите. В момента в шампионата има три елитни младежки групи - до 19, до 17 и до 15 години, като във всяка от тях има по 16 тима. Единствено при най-големите останаха 15, откакто “Марек ” (Дупница) приключи присъединяване си след изиграването на 6 кръга, в които записа 6 загуби с голова разлика от 2:46. Тази година бе разширено присъединяване на по-малките, като бяха включени всички професионални клубове и от Втора лига, тъй като огромните нормално водят подготовка с първия тим и просто са незадоволително, с цел да се направи по-обстойно проучване.

БФС употребява и базата на “Спортпалас ” във Варна за селекцията на юношеските национални тимове.

УЕФА персонално е избрала Сливен за център на европейското състезание за юноши преди години, прецизираха от БФС.

За шампионата бяха вложени над 800 000 лв. в нужните терени за тренировки, като бяха употребявани даже и неработещи игрища, тъй като стават за заниманията, а при тях не се позволява аудитория.

По принцип евроцентралата даде много висока оценка на шампионата, който се организира в България, като негов шеф бе Павел Колев, който към този момент е началник на “Левски ”. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР