„Увеличаването на персонала, работещ от вкъщи“, като разходите за живот, се казва в проучването на Acas

...
Финансираната от правителството арбитражна служба заяви, че нейното проучване сред
Коментари Харесай

Финансираната от правителството арбитражна служба заяви, че нейното проучване сред повече от 1000 работодатели установи, че 36% са имали увеличение на персонала, работещ от вкъщи през 2023 г.

Около половината - 51% - казаха, че няма промяна.

Проучването предполага, че тенденцията персоналът постепенно да се връща в офиси и други работни места след блокирането на COVID може да се забавят или дори обръщат.

Предишни изследвания също установиха увеличение на надомната работа в сравнение с преди удара на пандемията.

Главният изпълнителен директор на Acas Сюзън Клюс каза: „Цената на живота оказва натиск засягат много хора и не е изненадващо, че над една трета от работодателите са забелязали увеличение на персонала, работещ от вкъщи.

Прочетете още от бизнеса:
Наемите „ще продължат да се покачват“, тъй като предлагането намалява под търсенето

Водоснабдителните фирми са изправени пред съдебни дела заради искове за замърсяване

„За някои работници разходите за пътуване до работното място изяждат бюджетите им, докато за други ходенето до работното им място спестява разходи за домашна енергия.

„За фирмите е важно да работят с персонала, за да съгласуват подходящи начини на работа за конкретни роли, като вземат предвид индивидуалните обстоятелства и редовно преразглеждат договореностите.“

Идва преди промяна в закона, която има за цел да улесни служителите да поискат да вършат работата си от вкъщи или да работят при други видове хибридни договорености.

В момента служителите трябва да изчакат 26 седмици, преди да подадат заявка за . Но съгласно промяната на правилата, която се очаква да влезе в сила през следващата година, те могат да поискат от първия ден и шефовете също трябва да реагират по-бързо.

Acas призова фирмите да изяснят каква е тяхната политика към персонала и да бъдат прозрачни относно причините за отхвърляне на такива искания.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР