Финалният реванш между Ривър и Бока за трона в Копа

...
Финалният реванш между Ривър и Бока за трона в Копа
Коментари Харесай

В Катар вадят сериозни пари, за да закарат финала в Доха

Финалният реванш сред Ривър и Бока за трона в Копа Либертадорес може да се организира в Катар. Столицата Доха е най-добре позиционирана в търга да одобри срещата, която по този начин или другояче няма да бъде в Аржентина. Именно катарците са показали максимален интерес към организацията на конфликта. Отношенията на азиатците с КОНМЕБОЛ били чудесни, а и преместването на мача в Катар било най-хубавото решение от финансова позиция.
В Доха към този момент гледат все по-сериозно към Мондиал 2022, на който са домакини. Освен това катарските авиолинии преди няколко седмици подписаха формален спонсорски контракт с Копа Либертадорес, който следва да влезе в действие през идващите години. Нещо повече, логото на катарците към този момент свети на екипите на Бока Хуниорс. Връзките на тази страна с Южна Америка са толкоз развити, че следващата година на шампионата Копа Америка ще взе участие националният тим на Катар, написа организация " Фокус ".
Но, несъмнено, най-важна е финансовата оферта, която била по-добра от тази на Маями. Градът в Съединени американски щати е другият атрактивен вид пред уредниците. Предложението от Доха обаче даже надвишава приходите, които щяха да приберат тимовете, в случай че мачът се бе провел в Аржентина. Говори се, че Катар ще разпредели 10 милиона евро на участниците, като % от тях ще бъде за КОНМЕБОЛ. Освен това Ривър, поради изгубеното право на домакинство в реванша, ще бъде обезщетен с 2,5 милиона повече.
Всичко това ще се прибави към премиите, с които конфедерацията КОНМЕБОЛ награждава финалистите - 3 милиона да играят и още 6 да го завоюват. Двата клуба ще имат по 40 свободни безвъзмездни места за своите делегации. От всички най-вече ще пострадат почитателите. Повечето от тях няма да могат да пътуват за Катар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР