Финалният етап на международната Олимпиада по обща европейска политика за

...
Финалният етап на международната Олимпиада по обща европейска политика за
Коментари Харесай

НВУ домакинства Европейската олимпиада за сигурност и отбрана

Финалният стадий на интернационалната Олимпиада по обща европейска политика за сигурност и защита се организира в Националния боен университет /НВУ/ „ Васил Левски “ във Велико Търново. Проявата е от 22 до 25 май в това число. Курсанти, кадети и военнослужещи от 15 страни дойдоха в Старата столица за влиятелното събитие, което е част от формалния календар на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
 nvu_640x427  nvu2_640x427
Близо 40 курсанти от 30 военни университети и академии в Европа ще премерят сили в олимпиадата. България е показана от курсант-старшина Стилиян Славчев /НВУ „ Васил Левски “/ и курсант Димитър Стойков /ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “/. Участниците, както и още десетки посетители и членове на оценяващото жури ще се включат и в обичайното шествие за 24 май, проведено от Община Велико Търново за Деня на българската култура, просвета и книжовност.

Олимпиадата по обща европейска политика за сигурност и защита се организира през година, а сегашното й издание е четвърто. Състезанието е третото значимо събитие във Велико Търново, отдадено на българското европредседателство. В Старата столица преди месец заседава Съветът на европейските общини и райони. Седмица по-късно Велико Търново посрещна над 150 участници от редица страни за Международната борса „ Културен туризъм “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР