Финалният дебат вдругиден между двамата кандидати за президент на САЩ

...
Финалният дебат вдругиден между двамата кандидати за президент на САЩ
Коментари Харесай

Процедурни промени на финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финалният спор вдругиден сред двамата претенденти за президент на Съединени американски щати на изборите на 3 ноември, Доналд Тръмп и Джо Байдън, ще премине при известни процедурни промени, съобщи Асошиейтед прес.

Те бяха оповестени от самостоятелната комисия по кандидат-президентските диспути. Целта е да се избегнат хаосът и нелицеприятните подиуми от първия спор, на който двамата кандидати, и най-много Тръмп, се апострофираха безсистемно един различен, постоянно с нелюбезни реплики, и смисълът на полемиката значително се изгуби.

Главната смяна е, че микрофонът на всеки от двамата ще бъде изключван, до момента в който съперникът му прави встъпително изявление по всяка от тематиките. 90-минутният спор ще бъде разграничен на шест 15-минутни сегмента, като всеки претендент ще има две минути за встъпително изявление без да бъде преустановяван, преди да се премине към открит спор по тематиката. При открития спор обаче спиранията от съперника ще бъдат приспадани от общото му време за дебата.

Комисията бе подложена на напън от предизборния щаб на републиканеца Тръмп да не се трансформират разпоредбите, до момента в който екипът на демократа Байдън изрази вяра за един по-дисциплиниран и спретнат спор. Комисията съобщи, че " счита за уместно да одобри ограничения за да се съблюдават контрактуваните правила и за недопустимо да се трансформират самите правила ".

Кампанията на Тръмп възрази против нововъведението, само че сподели, че той въпреки всичко ще взе участие в дебата в четвъртък вечерта в Нашвил, щата Тенеси. Дебатът се чака да бъде гледан по малкия екран от десетки милиони американци. Смята се, че това е последна опция за двамата противници да се извърнат към националната публика и да убедят към момента нерешилите гласоподаватели по какъв начин да гласоподават на 3 ноември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР