Финалните резултати в 15-ото юбилейно издание на конкурса Мениджър на

...
Финалните резултати в 15-ото юбилейно издание на конкурса Мениджър на
Коментари Харесай

Финалните резултати от конкурса Мениджър на годината 2022 бяха представени пред Обществен съвет

Финалните резултати в 15-ото юбилейно издание на състезанието „ Мениджър на годината “ бяха показани през днешния ден пред четиричленен Обществен съвет. Съставът на комисията всяка година включва уважавани представители на бизнес общността и сътрудници на състезанието, които са самостоятелни от процеса на провеждането му.

Членове на Съвета тази година са:

Мирослав Вичев, основен изпълнителен шеф на БОРИКА АД и Мениджър на годината 2021.

Добрин Митев, ръководител на УС на БСК.

Жаклин Цочева, шеф „ Корпоративни връзки, регулаторни въпроси и стабилно развиване “ в „ Кока-Кола ХБК България “.

Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция.

В наличието на представители на списание „ Мениджър “, уредник на бизнес конкуренцията под патронажа на Президента на Република България, Силвия Пенева, ръководещ съучастник в консултантска компания " Делойт България " - създател на особено основаната за състезанието методология на оценяване на претендентите срещна членовете на съвета с стадиите на конкуренцията, критериите за оценяване във всеки един от тях и представянето на участниците в трите тура тази година.

Финалните оценки са основани на 3 съществени индикатора, измерващи триумфа на компанията и нейния водач: финансово показване за предходните три години (с 50% тегло в оценката), положителни управнически практики (с 40% тежест) и личностните и лидерски качества на финалистите (10%). За задачите на обективността в оценъчния развой вземат участие разнообразни екипи от „ Делойт “, които работят без значение един от различен в другите стадии, с цел да се подсигурява обективното и без значение използване на методологията, разясни тя.  

42 висши бизнес ръководители подадоха документи за присъединяване в първия стадий на юбилейното 15-то издание на състезанието. След селекция в два тура до последния, трети кръг доближиха 10 от тях, пет от които за повторно са на финалната права на надпреварата за висши мениджърски достижения. Това е изрично доказателство за доверието на участниците към обективността на състезанието, разясниха членовете на Обществения съвет.

Кой е носител на купата „ Мениджър на годината 2022 “ ще стане известно на следващия ден, 10 ноември, когато президентът Румен Радев ще отвори плика с името на спечелилия и ще връчи статуетката на заключителната гала в Софийската опера и балет. След двегодишна насилствена пауза поради пандемията от Covid-19, най-големият празник на бизнеса в България се завръща в цялостния си искра с тържествената гала-вечер онлайн.

Преди кулминационната точка на вечерта, ще бъдат оповестени и спечелилите в новите четири категории , с които състезанието беше уголемен тази година по случай своя 15-годишен празник. Документи за присъединяване в тях подадоха 54 компании, а имената на първите носители на премиите в категории „ Най-добър нов бизнес “, „ Бизнес в първите 20 милиона “, „ Бизнес промяна “ и „ Екип на годината “ ще станат ясни на следващия ден вечер по време на формалната гала по награждаването.

И тази година списание „ Мениджър “ продуцира филм, отдаден на финалистите в главната категория и спечелилите в четирите нови категории, посредством които състезанието беше надграден в своето петнадесето юбилейно издание. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 27 ноември от 16:00 часа по bTV.

Генерален спонсор  на 15-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е .   

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и  с поддръжката на:  ,   , , , , ,   

Медийни сътрудници  са: ,  , , , , , , , ,  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР