„Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова. Искам

...
„Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова. Искам
Коментари Харесай

Кирил Петков: Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова

„ Финалната версия на Плана за възобновяване е безусловно подготвена. Искам да поздравя всички министерства, които работиха денонощно по нея ", съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.
Той изброи някои акценти от Плана за възобновяване. „ Гарантира се енергийната сигурност на България, резервира се цялостния потенциал на Маришкия басейн и по едно и също време с това сме напълно в границите на зеления преход. Използвахме и новаторски решения, в това число акумулатори и ВЕИ-та”, уточни Петков.
„ Искам да поздравя особено и метода за обективна България. Върховенството на закона е поставено на голям фундамент и е огромен приоритет. Най-накрая имаме механизъм, който ускорява контрола върху основния прокурор и това става със арбитър, който краткотрайно ще вземе ролята на проверяващ прокурор, а по-късно ще бъде върнат като арбитър, тъй че да няма спор на интереси”, регистрира министър председателят.
Едновременно с това ще бъде направена промяна и в Антикорупционната комисия. „ Ще има и огромни промени в това по какъв начин се правят публичните поръчки. Както всички знаем, това беше голям проблем в предходните ръководства на България”, уточни Кирил Петков.
„ Вместо да имаме доста разнообразни частични планове на парче, в този заключителен План има огромен фокус върху ЖП превоза – 62 нови влака и нови градски железници ", означи той.
По думите му Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на образованието и науката и Министерството на околната среда и водите също са включени в Плана.
„ Увеличаваме и общия размер на средствата към бизнеса. Слагаме специфичен акцент към новаторските и започващите компании”, разгласи министър председателят.
„ Така можем всички да се поздравим, че България има доста добър работещ План и чакаме през днешния ден в края на деня или в утрешния Европейска комисия да ни го съобщи финализиран. Благодаря на всички за добре свършената работа”, сподели още той.
Петков заяви още, че е разговарял с капитана на кораба „ Царевна” край Мариупол. Моряците на борда имали храна и вода за още 10 дни, увери той. Все още се чака зелен кулоар, с цел да бъдат върнати в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР