Финализирани до края на този месец ще бъдат строително-монтажните дейности

...
Финализирани до края на този месец ще бъдат строително-монтажните дейности
Коментари Харесай

Новата клетка за битови отпадъци към депото в Асеновград заработва скоро

Финализирани до края на този месец ще бъдат строително-монтажните действия по построяването на по този начин наречената втора клетка на Регионалното хранилище за твърди битови боклуци в Асеновград. " Общината е в подготвеност незабавно по-късно да стартира процедурите по въвеждане в употреба ", съобщи кметът на града лекар Емил Караиванов, откакто инспектира обекта тази седмица.
Реализирането на инвестицията включва пакет от няколко действия. Сред тях са създаване на земна основа, ограждащи насипи, низък изолиращ екран, дренажна система за инфилтратни и дъждовни води, създаване на оросителна апаратура, противопожарен пръстен и обходен път. Същевременно се извършва и реорганизация на втория ретензионен басейн, в който се водят инфилтратните и дъждовни води. Втората клетка за битови боклуци се построява на повърхност от на 31 декара, а тази за строителния боклук е с повърхност от към четири декара.
Възлагане осъществяването на целия размер от описаните действия е след осъществяване на процедура, чиято стойност е над 4 700 000 лв.. На този стадий дейностите са изпълнени на 80%, заяви кметът. Междувременно, с докладна бележка от Общински съвет-Асеновград е поискано единодушие за разход до 700 000 лв. /с ДДС/ за потребностите на депото. Искането е със средствата да се закупи тежкотоварна техника, нужна за по-бързото покриване на изолационното покритие на депото със пласт боклук, който да защищава от разваляне.
" Начинът на придобиване и обезпечаване на средства за двете машини ще бъде за сметка от насъбрани отчисления в Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) ", изясни Караиванов. Ползването на тези средства може да се реализира, след приемане на единодушие по време на среща на Регионалното съдружие на общините. В случай, че това стане факт, ще последва процедура по осъществяване на социална поръчка за избор на снабдител на машините и кандидатстване пред Регионална инспекция за опазване на околната среда за утвърждение за финансиране на покупката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР