Финализирана е в пълнота процедурата за строителство и строителен надзор

...
Финализирана е в пълнота процедурата за строителство и строителен надзор
Коментари Харесай

Възложена е пълната поръчка за ГКПП Рудозем – Ксанти

Финализирана е в цялост процедурата за строителство и строителен контрол на Граничен контролно-пропускателен пункт сред Рудозем и Ксанти. Възложител на двете поръчки е регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.
Първо бе завършен изборът на строител. Наскоро излезе класирането за строителния контрол. Срокът за обжалване на процедурата изтече, тъй че до дни ще се подписа контракт с класираното преди всичко обединяване „ Бул Инвест Инженеринг “, което се състои от компаниите „ Екоинженеринг “ ЕООД и „ Бул Инвест Контрол “ ЕООД. Те са спечелили поръчката с оферта за 181 808 лева без Данък добавена стойност.
Консорциумът „ Партньори – Ксанти “ пък поема уговорката да извърши строителството  за 14 234 563 лева без Данък добавена стойност. Той се състои от четири компании: „ Копекс и Ко “ ЕООД (София), „ Агробилд “ ЕООД (гр. Белица), „ БГ Ленд Ко “ ООД (Варна) и „ Семеен кодекс – Варна 2007 “ ЕООД.
Срокът за осъществяване е тъкмо една година – 365 календарни дни .
Освен постройката и връзки за бъдещия Граничен контролно-пропускателен пункт към Гърция, който ще е на наша територия, би трябвало да се построи и метод от към 800 метра. Той е продължение на републиканския второразреден път II-86. Ще е с три ленти за придвижване – две по 3,50 метра, една по 3 метра и два банкета по 1.50 метра.
В зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт ще се оформят и благоустроят две площадки. Ще се изградят три административни здания, две контролни кабини, площадка за мобилен рентген, публични тоалетни, здравен надзор, хале за щателна митническа инспекция, заслон с железна покривна структура, осова автомобилна везна за обслужване на Граничен контролно-пропусквателен пункт.
Предвидено е да се изградят три обособени пътни трасета с по четири независими ленти за придвижване. Граничният пункт, съгласно спогодбата сред България и Гърция, ще е предопределен за всички типове автомобилни транспорти и товари
На въпрос по кое време ще стартира работата на терен регионалният шеф отговори, че се чака решение на Министерския съвет за дофинансиране на обекта с 13,5 млн. лева Останалите средства са обезпечени по Програмата за трансгранично съдействие Гърция-България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР