Финалистите от BurgasSwimmingopen` 2018 окичиха със златен медал кмета на

...
Финалистите от BurgasSwimmingopen` 2018 окичиха със златен медал кмета на
Коментари Харесай

Плувците от СК „Акулите“ обраха златото в BurgasSwimmingOpen 2018

Финалистите от BurgasSwimmingopen` 2018 окичиха със златен орден кмета на Бургас Димитър Николов по време на награждаването в третия заключителен ден от влиятелния плувен шампионат. Семеен кодекс „ Акулите “ справедливо обраха челните места в съвсем всички самостоятелни и щафетни дисциплини.
 swimingopen-5  swimingopen-4  swimingopen-3  swimingopen-1  swimingopen-6
Кметът получи оценката освен поради поддръжката, която Община Бургас оказва на уредниците на спортни събития в града, само че и като главен мотор да бъде построена съвременна спортна инфраструктура, на която младежите и децата да могат да упражняват.

„ Радвам се, че Българската федерация по плуване ни поддържа, както и че тук се случват такива положителни спортни събития. Надявам се Бургас да посрещне Европейското надпреварата по плуване, само че и надпревари по водна топка, синхронно плуване. Надявам се и да успеем да създадем клуб по синхронно плуване “, сподели Димитър Николов.

Спортното събитие се организира в Парк „ Арена ОЗК “ – Бургас. През трите дни на конкуренцията можеха да бъдат гледани неповторими подводни фрагменти, което се случва за първи път в България. Самите надпревари пък можеха да се наблюдават онлайн в YouTube канала на шампионата: “BurgasSwimmingOpenLiveStream ”.

Водещ на шампионата беше Динамото на водните спортове -Георги Чобанов, основен арбитър, Вили Цеков. Специален посетител беше обичаната млада бг звезда Михаела Маринова.

Първото издание на шампионата, проведен от Семеен кодекс „Акулите“ и „Унибетони“, със съдействието на БФПС и Община Бургас, мина при огромен интерес.

„Когато откривахме това спортно украшение, взехме решение, че би трябвало да го напълним с живот. Сега дружно поставихме едно начало на шампионат, в който се състезават бъдещите огромни звезди на родното плуване“, съобщи доктор Мануелян.
Сред формалните посетители бяха още ръководителят на непрекъснатата комисия по спорт в Общинския съвет Калчо Белов, шефовете на „Унибетони“ Стоян Георгиев и Светослав Георгиев, представител на БМФ Порт Бургас, и волейболният национал и капитан на първенеца „Нефтохимик 2010“ Георги Братоев.

Стоян Георгиев от уредниците е безапелационен, че шампионата, който следва да влезе в календара на БФПС, ще се надгражда с всяка последваща година. По думите му, най-важната цел на сходни събития е децата да бъдат подтиквани да спортуват.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР