Финалистът в Лигата на нациите Франция завърши с победа в

...
Финалистът в Лигата на нациите Франция завърши с победа в
Коментари Харесай

Франция завърши с победа над Канада в Русе

Финалистът в Лигата на нациите Франция приключи с победа в първата фаза на Мондиал 2018 в Италия и България. Волейболистите на " петлите " съумяха да надиграят Канада с 3:1 (25:22, 25:21, 22:25, 25:17) в последния си мач от Група В, играна довечера пред над 2000 фенове в " Арена Монбат " в Русе.

Така двата отбора си размениха местата в крайното класиране в групата. Франция завърши на 3-о място с 3 победи, 2 загуби и 11 точки, а " кленовите листа " останаха 4-и също с 3 победи и 2 загуби, само че с 9 точки.

Момчетата на Лоран Тили ще продължат битката във втората фаза на шампионата на планетата в Група Н, която ще се играе във Варна. Техни противници ще бъдат спечелилият от Група D - настоящият първенец Полша, вторият от Група С, който ще стане явен след края на дербито Сърбия-Русия, и 4-ият от Група А - Аржентина.

Канада също продължава напред, като ще попадне в Група G в София дружно с спечелилия от Група С - Съединени американски щати, както вторият и третият тим от Група D - Иран и България. Мачовете ще бъдат от петък до неделя (21-23 септември) в " Арена Армеец "

Най-полезен за Франция стана звездата Ървин Нгапет с 22 точки (3 аса и 63% успеваемост в атака) за успеха. За Канада Николас Хоуг (1 блок и 44% успеваемост в атака) и Шарън Върнън-Евънс (2 блока и 58% успеваемост в атака) осъществиха 15 и 13 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР