Финалистът от Мондиал 2022 Франция посреща отбора на Нидерландия, който

...
Финалистът от Мондиал 2022 Франция посреща отбора на Нидерландия, който
Коментари Харесай

Съставите на Франция и Нидерландия

Финалистът от Мондиал 2022 Франция посреща тима на Нидерландия, който отпадна на 1/4-финалите в Катар след проваляне след осъществяване на дузпи от първенеца Аржентина, в първи конфликт от група В на квалификациите за Евро 2024. Странното е, че отборът на Дидие Дешан загуби две от трите си семейства през тази година, откакто през юни в Лигата на нациите отстъпи на Дания и Хърватия. Франция обаче има пет победи в последните шест срещи с Нидерландия. " Лалетата " влизат в нов стадий, откакто Луис ван Гаал се отдръпна от поста след Мондиал 2022, като мястото му бе заето от Роналд Куман, който бе отпред на отбора и в интервала сред 2018-а и 2020-а.

Домакините изненадващо излизат с бели екипи в това домакинство. Както към този момент стана ясно, новият капитан на тима е Килиан Мбапе и той, несъмнено, е титуляр. На върха на офанзивата обаче не е Оливие Жиру, който остава на пейката за началото, а нападателят на Айнтрахт Рандал Коло Муани. Кингсли Коман е третата фигура от нападателното трио. Майк Менян е на вратата, а двойката централни бранители е формирана от Дайо Упамекано и Ибрахима Конате.

В лагера на " лалетата " има съществени проблеми. Вчера поради вирусна зараза цели петима футболисти отпаднаха от групата. Сред тях са звездите на Ливърпул и Байерн (Мюнхен)Коди Гакпо и Матайс де Лихт, както и Свен Ботман, Джоуи Ферман и Барт Вербруген. На тяхно място Куман извика трима заместници - Райън Гравенберх (Байерн Мюнхен), Кел Схерпен (Витес) и Стефан де Фрай (Интер).

Франция: Менян, Кунде, Конате, Упамекано, Тео Ернандес, Гризман, Чуамени, Рабио, Коман, Коло Муани, Мбапе

Нидерландия: Силесен, Тимбер, Геертрюда, Ван Дайк, Аке, Де Роон, Вайндалдум, Тейлър, Бергаус, Депай, Симонс

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР