Финалистът от миналия сезон в НБА Кливланд Кавалиърс продължава с

...
Финалистът от миналия сезон в НБА Кливланд Кавалиърс продължава с
Коментари Харесай

Гръмотевици от Оклахома се стовариха над клетия Кливланд

Финалистът от предишния сезон в НБА Кливланд Кавалиърс продължава с неуверените изяви в последно време. "Кавалеристите " записаха пето проваляне в последните си шест дуела, като в този момент бяха попилени от Оклахома Сити Тъндър в личната си "Куикън Лоунс Арина " със 148:124.

Квартетът от огромните звезди на "Гръмотевиците " Ръсел Уестбруук - Кармело Антъни - Пол Джордж - Стивън Адамс беше неукротим и собственоръчно унищожи противниците си. Те нанизаха общо над 110 точки в мрежичката на Кливланд и сами донесоха триумфа на отбора си.

Пореден слаб мач за Кавалиърс изигра огромната им звезда ЛеБрон Джеймс, който не отговори на равнището си и се отличи със скромните за качествата си 18 точки. От останалите му съотборници на равнище бяха единствено Айзея Томас и Дерик Роуз, а безобразно слаб беше Джей Ар Смит.

Още през цялото време домакините не влязоха добре в мача и имаха потребност от няколко минути, с цел да отбележат първата си точка. През това време противникът им беше повел с девет и методично трупаше задатък.

Малко преди края на първата четвърт преднината на Оклахома доближи 20 точки, а в нито един миг от дуела "Кавалеристите " не просто не взеха водачеството, а даже прекомерно рядко докарваха изоставането си на по-малко от 10 точки.

След средата на първата четвърт това се случи единствено на четири пъти до огромната отмора, само че в никакъв случай не падна на по-малко от 8 точки до края на дуела. ЛеБрон Джеймс и компания се развихриха за малко в средата на третата част, само че това не беше задоволително за поврат, тъй като Пол Джордж и Ръсел Уестбруук не спираха да бележат, подпомагани и от Мело Антъни.

В последната четвърт гардът на Кавалиърс падна тотално и мачът просто се доиграваше. Финалните минути минаха и без ЛеБрон Джеймс, който не съумя да доближи границата от 30 хиляди точки и това достижение остана за идващия мач на отбора му. А "Кавалеристите " бяха разгромени тежко с над 20 точки разлика.

В последна сметка от квартета на Оклахома най-резултатен остана Пол Джордж с 36 точки, само че пък останалите трима завършиха с дабъл-дабъл. Кармело Антъни и Стивън Адамс овладяха по 10 битки, като вкараха надлежно по 29 и 25 точки. Ръсел Уестбруук остана на косъм от трипъл-дабъл с 23 точки, 20 асистенции и 8 битки.

За Кливланд Айзея Томас беше най-резултатен с 24 точки, а ЛеБрон остана с 18 и на 7 от границата от 30 хиляди точки в кариерата си. А отборът продължава със свободното рухване от началото на годината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР