Финалистът на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете

...
Финалистът на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете
Коментари Харесай

Циципас се преклони пред величието на Новак Джокович

Финалистът на Откритото състезание на Австралия по тенис при мъжете Стефанос Циципас от Гърция съобщи, че мачовете против Новак Джокович го карат да дават най-хубавото от себе си.

Сърбинът завоюва с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) в мача за купата.

" Това, което ти реализира приказва единствено по себе си. Поздравления. Не единствено за теб, а и за твоето подкрепящо семейство. Вдъхновявам се от това, което правиш ти в спорта. Ставам по-добър тенисист, когато съм с теб на корта. Благодаря ти за това ", обърна се Циципас към Джокович при награждаването.
 Новак Джокович покори Australian Open за рекордния десети път
Новак Джокович покори Australian Open за рекордния десети път

На финала Джокера се наложи над Стефанос Циципас

" Имах привилегията да играя доста интензивни мачове, само че Новак ме накара да дам най-хубавото от себе си. Той е един от най-великите в нашия спорт, сигурно най-великият, който е държал тенис ракета. Благодаря, че състезател като теб кара всеки един тенисист и самият спорт да се развива. Всеки търси максимума поради теб ", продължи 24-годишният гръцки тенисист.

" Не е елементарно да изгубя още един край в Големия шлем, само че аз съм подготвен да се върна на корта и да продължа да работя. Щастлив съм, че имам подкрепящи хора към мен, които имат същите цели и упоритости като мен. За мен е привилегия да мога да върша това. Благодаря и на гръцките почитателите, което ме карат да се усещам вкъщи тук. Надявам се да се забележим и идната година ", приключи Стефанос Циципас.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР