Финалът за Купата на Палестина бе отложен, след като Израел

...
Финалът за Купата на Палестина бе отложен, след като Израел
Коментари Харесай

Палестина отмени реванша за Купата, играчи не получиха визи от Израел

Финалът за Купата на Палестина бе отсрочен, откакто Израел не даде визи за играчи, родени в линията Газа, оповестиха от локалната Палестинската футболна асоциация.

Вторият дуел от финала сред Балата и Хадамат Рафа, спечелили надлежно в дивизиите Уест Банк и Газа, трябваше да се организира по график в сряда, съобщи за Агенция Франс Прес вицепрезидентът на Палестинската футболна асоциация Сусан Шалаби.

Базираният в Газа отбор на Хамадат Рафа помоли за визи до Западния бряг за 35 души, само че Израел обезпечи едвам четири, три от тях за публични лица на клуба, сподели Шалаби. „ Израелците са непреклонни в отхвърли си да обезпечат визи за пътешестване “, добави тя, казвайки още, че те са обяснили повода за отхвърли си с ограничения за сигурност, които не конкретизирали.

Официално лице на Хадамат Рафа показа за Агенция Франс Прес, че клубът към момента чака за финални решения и отборът се надява да обезпечи повече разрешителни за пътешестване в околните дни. „ Ние сме подготвени във всеки миг. Ако в този момент се сдобием с визи за пътешестване, за 30 минути ще сме там “, сподели Ходайфа Лафи за Агенция Франс Прес. „ Мачът би трябвало да се организира по проект “.

Тя добави, че не може да се разисква дата за осъществяване, до момента в който Израел не обезпечи още визи. Нямаше отговор по случая от КОГАТ – израелското звено на министерството на защитата, което се занимава с палестински цивилен афери.

Първият дуел от финала за Купата на Палестина, игран в Газа в неделя, приключи при тъждество 1:1. Западният бряг и Газа са разграничени от Израел и палестинците, които желаят да пътуват сред двете територии би трябвало да аплайват за израелски разрешителни.

Турнирът е изправен пред проблеми всяка година с визите за играчи, които би трябвало да излязат отвън линията Газа. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР