Финалът в тласкането на гюле при мъжете на Световното първенство

...
Финалът в тласкането на гюле при мъжете на Световното първенство
Коментари Харесай

Джо Ковач е световен шампион в най-силното състезание в историята на гюле - 22.91 м, 22.90 м и 22.90 м

Финалът в тласкането на гюле при мъжете на Световното състезание по лека атлетика се трансформира в най-силното съревнование в историята. Тримата медалисти приключиха в границите на 2 сантиметра, четирима минаха границата от 22.50 метра, а осем от финалистите изпратиха гюлето над 21.00 метра.

Американецът Джо Ковач победи с 22.91 метра - нов връх на шампионатите, като с това достижение към този момент дели третото място във безконечната класация на дисциплината с италианеца Алесандро Андрей. Ковач, за който това е втора международна купа след 2015 година, изоставаше на четвърта позиция, само че нанесе своя удар в последния си опит. Това е и най-силният постиган резултат в историята от 1990 година.

Олимпийският първенец Райън Краузър (САЩ) усъвършенства персоналния си връх в последния опит в надпреварата и с 22.90 метра остана със сребърния орден.

Защитаващият купата си от Лондон 2017 Томас Уолш (Нова Зеландия) пък остана трети с 22.90 метра и към този момент дели петото място във безконечната класация с Краузър. Уолш се подреди трети, защото имаше единствено един сполучлив опит в надпреварата от 22.90 метра, а Краузър записа 22.71 м като втори по мощ опит. До шестия опит новозеландецът беше безапелационен водач, само че съперниците му нанесоха своите удари в шестите си опити.

@JoeKovacsUSA 22.91m@RCrouserThrows 22.90m@TomWalshSP 22.90m #WorldAthleticsChamps
— IAAF (@iaaforg) October 5, 2019 Тримата медалисти през днешния ден демонстрираха, че международният връх на американеца Ранди Барнс от 23.12 метра от 1990 година е под сериозна опасност и напълно скоро някой от тях може да го усъвършенства.

Големият губещ в борбата се оказа бразилецът Дарлан Романи, който с 22.53 метра остана отвън призовата тройка.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ НАЙ-СИЛНИЯ ФИНАЛ В ИСТОРИЯТА

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР