Финалът на световното първенство по футбол е много специално събитие.

...
Финалът на световното първенство по футбол е много специално събитие.
Коментари Харесай

Безграничната футболна лудост: какво струва на хърватските фенове да са в Москва за финала

Финалът на международното състезание по футбол е доста особено събитие. Особено в случай че твоят тим играе. И още повече в случай че това благополучие се открива за първи път.

В тази роля са хърватските фенове, които се носят на гребена на вълната. Триумфът против Англия в полуфинала отприщи невероятни и непознати страсти и незабавно накара хиляди да мечтаят да са на " Лужники " в Москва в неделя, с цел да участват персонално на най-голямото събитие в историята на хърватския футбол.

Очаква се на мача с Франция да има сред 10 000 и 15 000 фенове на балканския тим, заяви ТАСС.

За огромна част от тях класирането за финала е безпределно щастливо, само че и ненадейно. А по какъв начин се провежда пътешестване до Москва в последния миг? И какъв брой коства?

Зденко Чорлука е един от ентусиастите, носещи червено-бели тениски в съветската столица. В деня след успеха против Англия братовчедът на хърватския национал Ведран Чорлука е в кафене в Москва и получава позвъняване след позвъняване - негови другари го търсят с молба да им помогне в намирането на билет за огромния дуел.

Цената на билетите за финала надвишава 2000 евро. " Това са доста пари, само че преживяването е един път в живота ", споделя Чорлука пред " Ройтерс ", до момента в който продължава да приема позвънявания по двата си телефона.

 Безграничната футболна полуда: какво коства на хърватските почитатели да са в Москва за финала
© Reuters

Мнението му споделя и 31-годишният Борис Кузманович, който ще бъде в Москва за срещата с Франция. " Хърватите са луди, харчат доста, купуват с кредитни карти, не е рационално. Но по кое време още веднъж ще имаме опцията да гледаме Хърватия на край ", споделя той. И добавя, че брачната половинка му, която е бременна, също търси метод да стигне до съветската столица.

Иван Скегро е ентусиаст от Загреб, който е трябвало да пътува от Москва за родината си в четвъртък, откакто ден преди този момент е бил на мача с Англия. Веднага след последния съдийски сигнал и триумфа той към този момент е знаел - един път прибрал се в Хърватия още веднъж ще се качи на самолета, с цел да се върне в Русия. Нищо, че билетът за полета коствал 1500 евро.

" Това е единствено за самолета. Отделно би трябвало да си купиш и билет за мача - да кажем 500 евро. Така че мини пътешестване до Москва е четири междинни месечни заплати. Е, въпреки всичко имаме колелета и ще караме до Москва - не се тревожете, ще дойдем ", показва той с усмивка.

Сходен проблем са имали двама ентусиасти, чийто полет към дома е бил в четвъртък вечерта. Те обаче решили въобще да не се качват на самолета. " Както виждате, тук сме ", показва Марко, който е управител в хранителна компания. Той помолил да удължи отпуската си и получил позволение.

" Това е скъпо решение, само че не и мъчно за взимане ", споделя Йосип, който също пропуснал полета си.

Хърватия се надява да допише до край футболната си приказка. Големият мач с Франция е в неделя в 18.00 часа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (448)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР