Финалът на Шампионската лига на 28 май, който трябваше да

...
Финалът на Шампионската лига на 28 май, който трябваше да
Коментари Харесай

Преместиха финала на Шампионската лига от Санкт Петербург в Париж

Финалът на Шампионската лига на 28 май, който трябваше да се играе на стадиона на " Зенит " -  " Газпром Арена " в Санкт Петербург, е изместен на " Стад дьо Франс " в Париж, заради започналата  " пълномащабна инвазия " на руснаците в Украйна, оповестява Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 949
Президентът на УЕФА Александър Чеферин свика " изключително съвещание " на изпълнителния комитет, на което публични лица разискаха рецесията.

Преди няколко дни английският министър председател Борис Джонсън предложи финалът да се организира на „ Уембли “, само че този вид наподобява недопустим. По това време на стадиона има планувани плейофи в британския футбол, а и „ Уембли “ е избран за хазаин на финала през 2024 година.

В УЕФА обмисляха и разновидности, в които финалът ще се организира на някои от стадионите в Рим, Мюнхен, Париж, Амстердам или Барселона.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 949  Брюно льо Мер: Отрязването на Русия от системата SWIFT е допустимо Брюно льо Мер: Отрязването на Русия от системата SWIFT е допустимо " най-крайната мярка "  Франция: Животът на Зеленски е в заплаха Франция: Животът на Зеленски е в заплаха  Русия затваря въздушното си пространство за всички свързани с Англия самолети Русия затваря въздушното си пространство за всички свързани с Англия самолети
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР