Финалът на музикалния конкурс Евровизия привлече най-многобройната британска телевизионна аудитория

...
Финалът на музикалния конкурс Евровизия привлече най-многобройната британска телевизионна аудитория
Коментари Харесай

11 милиона зрители са гледали финала на Евровизия

Финалът на музикалния конкурс " Евровизия " притегли най-многобройната английска телевизионна публика в историята на събитието - 11 милиона фенове, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на Би Би Си.

Вчера шведката Лорийн завоюва " Евровизия 2023 ". Събитието се организира в Ливърпул, Северна Англия, от името на миналогодишния победител Украйна, която не можа да бъде хазаин тази година поради нахлуването на Русия.

Би Би Си заяви, че финалът е достигнал връх от 11 милиона фенове, междинна гледаемост от 9,9 милиона и дял от 63% от аудиторията.

" Фактът, че толкоз доста милиони хора се включиха, отразява какъв брой значима е станала Евровизия ", сподели в иявление Кейт Филипс от Би Би Си.

" Ливърпул посрещна най-големия певчески конкурс в света с отворени прегръдки и го разпростра оттатък всичките ни упования ", сподели тя.

Организаторът на състезанието Европейският съюз за радио и телевизия съобщи, че по негови оценки над 160 милиона души са гледали в целия свят, което съответствува с данните от 2022 година

Британските фенове видяха по какъв начин тяхната участничка, Мей Мюлер, приключи на 25-о място от общо 26.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР