Финалът на Мондиал 2022 предстои! Аржентина и Франция се изправят

...
Финалът на Мондиал 2022 предстои! Аржентина и Франция се изправят
Коментари Харесай

Големият финал е тук! Аржентина и Франция в битка за третата световна титла!

Финалът на Мондиал 2022 следва! Аржентина и Франция се изправят един против различен от 17:00 часа на „ Лусаил Стейдиъм “.

„ Албиселесте “ стартира шампионата с шокираща загуба от Саудитска Арабия с 1:2, само че тя имаше много позитивен резултат за отбора. Възпитаниците на Лионел Скалони по-късно пречупиха с 2:0 и Мексико, и Полша в група С на шампионата и излязоха като първенци в групата. 

Потокът ги изпрати против Австралия, който приключи след Франция в група D. Аржентинците пречупиха и отбора от Зеления континент, с цел да си подсигуряват среща с Нидерландия. Мачът с „ лалетата “ ще остане един от най-емблематичните в шампионата. Срещата приключи 2:2 в постоянното време и продълженията, а при дузпите южноамериканците бяха по-точни и ликуваха.

Полуфиналът пък им обезпечи за противник международния вицешампион Хърватия – отборът на Аржентина означи три безответни попадения, с цел да си завоюва място на финала.

Защитаващият купата си първенец стартира шампионата с гол пасив от Австралия след единствено четвърт час игра, само че попадението на „ кенгурата “ единствено ги разсъни и „ петлите “ завоюваха с 4:1. В групата си отборът на Дидие Дешан позволи въпреки всичко едно загуба – от Тунис, в мач без значение.

Елиминационната фаза за Франция стартира с мач против Полша на Роберт Левандовски. „ Дружина полска “ не оказа особена опозиция и бе преодоляна. На четвъртфиналите пък предстоеше огромен мач с европейския вицешампион Англия. „ Трите лъва “ също отпътуваха за у дома след дуела със „ сините “, които победиха с 2:1.

Последният преодолян конкурент от Мбапе и компания бе сензацията Мароко. Тео Ернандес и Рандал Коло Муани вкараха попаденията за успеха с 2:0 на полуфиналите.

Аржентина ще играе край за шести път в историята, като има три изгубени. Двете международни трофеи са извоювани през 1978 и 1986 година Успеваемостта на “петлите ” е надалеч по-голяма. За тях това е четвърти край след триумфите през 1998 и 2018 година и загубата от Италия през 2006 година Двата тима се срещнаха и на Мондиал 2018. На осминафиналите в Русия французите завоюваха с 4:3 в осминафинален дуел.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР