Финал на Германия, великият Олимпийски стадион в Берлин, големият местен

...
Финал на Германия, великият Олимпийски стадион в Берлин, големият местен
Коментари Харесай

Изживейте отново големия шок от баварския финален крах

Финал на Германия, великият Олимпийски стадион в Берлин, огромният локален гранд и един обичаен клуб, борещ се за първи трофей от 1988 година насам. Това бяха единствено едни от предпоставките за огромно представление в дуела сред Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт.

Мачът в събота несъмнено не разочарова по никакъв метод. Разочаровани след него най-вероятно са били само почитателите на гранда от Мюнхен, тъй като в последна сметка те станаха очевидци на нещо, което рядко се случва - любимците им да изгубят огромен край на локално равнище.

Двубоят бе финален в кариерата на именития Юп Хайнкес и неговите футболисти бяха решени да го зарадват с победа и надлежно дубъл в Германия. Да, само че не! Горчивото хапче на Хайнкес бе поднесено от не какъв да е, а от неговия правоприемник Нико Ковач.

Преди няколко седмици хърватинът бе разгласен за предстоящ треньор на Байерн. А от този момент не му бе по никакъв начин елементарно - освирквания и големи рецензии от почитателите на Айнтрахт, които дни по-рано го боготвореха. Е, в родния си град Берлин Ковач мина противоположния път, тъй като в края на мача изпадналите от еуфория почитатели на Айнтрахт скандираха името на своя огромен воин.

Младият експерт показва големия си треньорски капацитет като съумя да надиграе доста по-опитния Хайнкес.

Както и се очакваше, Байерн владееше самодейността на терена през целия дуел, само че това нямаше изключително значение. Айнтрахт се отбраняваше превъзходно, а в това време съвършената игра на контра бе това, което донесе огромния триумф.

Цял Франкфурт копнееше за този миг. През предходната година отборът още веднъж бе на край, изгубен с 1:2 от Борусия Дортмунд.

Същото се случи и през 2006-а. Тогава пък финалът бе същия - против Байерн. Единствен гол на Клаудио Писаро донесе триумфа на баварците.

И надали някой очакваше в събота вечер да се случи нещо по-различно, само че то бе факт! Анте Ребич откри резултата в 11-ата минута и даде вярата. Роберт Левандовски възвърне равенството в 53-ата и оттова насетне Байерн стартира търсенето на втория гол. Той обаче по този начин и не идваше, а при една превъзходна контра още веднъж Ребич осъществя за 2:1 в 82-ата минута.

Времето до края бе малко и първенците се втурнаха в офанзива. При една от последните в предни позиции бе и вратарят Свен Улрайх. Но това докара само до гол на Мият Гачинович, който да оформи крайното 3:1.

Е, в случай че сте пропуснали това шоу или пък просто желаете да го видите още веднъж, положителната вест е, че имате този късмет - в четвъртък от 16 часа в ефира на MAX SPORT 1!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР