Филтър на маска за лице, която е предназначена за индивидуална

...
Филтър на маска за лице, която е предназначена за индивидуална
Коментари Харесай

Русенският университет представи филтър на маска за лице срещу патогени и вируси 

Филтър на маска за лице, която е предопределена за самостоятелна отбрана против навлизане на патогени и вируси в дихателните пътища на човешкото тяло, както и против преместването им от пациент към хора от околната среда е създаден от 14 учени съизобретатели от Русенския университет, оповестиха от висшето учебно заведение. На 5 август са подадени заявки за патент за откритие и за регистрация на потребен модел.

Основното преимущество на изобретението е това, че лимитира доста разпространяването на патогени и вируси превантивно, като те се деактивират „ под носа " в двете направления – от и към потребителя.

Изобретението предлага структура за филтър на маска за лице, която е в положение да деактивира попадналите извън и от вътрешната страна върху филтъра патогени и вируси, при което филтърът действа като въздържан неподвижен галваничен детайл, задействан от въздушната бликам и капчиците влага, съдържащи се във въздуха, при дишане и издишване от потребителя.

Филтрите са използвани и за производството на защитни дрехи за медиците на първа линия, които работят в мощно заразна среда, също по този начин и за лаборанти, работещи в мощно заразна среди. Иновацията ще откри приложение и във въздушния и автобусния превоз, като фирмите, които ръководят този бизнес дават на пасажерите маски, дезинфектирани в мобилни контейнери, снабдени с генератори за озон и/или UV лъчи. Освен това могат да се създават филтри и за климатични системи на публични здания, превоз (речен, градски, въздушен и др.) и семейства.

Маските за лице във разновидности единствено от текстил с покритие от сребро и исполин могат да бъдат за многократна приложимост посредством изпиране до 60°. Нано частиците, с които са покрити текстилните платове са крепко прилепнали към влакната и обезпечават прекосяването на йони с друг електрически капацитет от единия пласт покритие към другия, при което патогени и вируси, които се съдържат във влажните капки при дишане издишване се деактивират.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР