Филмовият фестивал във Венеция ще отдаде почит на починалата през

...
Филмовият фестивал във Венеция ще отдаде почит на починалата през
Коментари Харесай

Филмовият фестивал във Венеция ще отдаде почит на Джина Лолобриджида

Филмовият фестивал във Венеция ще отдаде респект на умрялата през януари италианска икона Джина Лолобриджида на събитие преди откриването, на което ще бъде показана двойна прожекция на скорошно възобновени произведения, в които тя взе участие, написа Variety.

На 29 август на обичайното въвеждащо събитие на остров Лидо ще бъде показан 27-минутен късометражен филм на Орсън Уелс, озаглавен „ Портрет на Джина “. През 1968 година Уелс интервюира Лолобриджида в нейната вила на Апианския път като пилотен филм за сериал на ABC, който след това е отритнат от компанията.

Портретът на дивата от американския кинематографист остава в хранилищата до 1986 година, когато е показан на филмовия фестивал във Венеция една година след гибелта на Орсън Уелс. Уелс дефинира тази творба като персонално есе за Лолобриджида. Интересно е, че когато Лолобриджида вижда „ Портрет на Джина “ във Венеция през 1986 година, тя се пробва да го забрани. Реставрацията на късометражния филм е осъществена от Мюнхенския кино музей и италианското киностудио „ Чинечита “. 

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Gina Lollobrigida (@ginalollobrigidareal)

Филмът „ Портретът на Джина “ ще бъде последван от кино лентата от 1953 година „ Провинциалистката “ (La Provinciale) на италианския режисьор Марио Солдати, драма по романа на Алберто Моравия. В това, което Венеция назовава „ едно от най-хубавите осъществявания в кариерата ѝ “, Лолобриджида играе момиче от дребен град, което импулсивно се омъжва за професор по естествени науки и бързо се отегчава.   

80-ото издание на Кинофестивала във Венеция ще продължи от 30 август до 9 септември. 

 
Катрин Деньов грее на афиша на 76-ия кинофестивал в Кан

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР