Филмовият фестивал в Кан започна на фона на разправия около

...
Филмовият фестивал в Кан започна на фона на разправия около
Коментари Харесай

Движението MeToo е против почетна Златна палма за Ален Делон

Филмовият фестивал в Кан стартира на фона на препирня към решението да бъде почетен ветеранът на френското кино Ален Делон .
 
Холивуд, една от американските лоби групи отпред на придвижването #MeToo във филмовата промишленост, не утвърждават решението на френския артист да бъде дадена почетна Златна палма. Онлайн петиция, събрала към 18 000 подписа, приканва за стопиране на премията за Делон и афишира 83-годишния артист като " расист, хомофобски женомразец “, оповестява Агенция Франс Прес.

 
Мелиса Силвърстейн написа, че е ужасена от това, че Кан ще уважи Делон, защото той " обществено е признал, че е удрял дами и твърди, че е срещу природата някой да е гей “. Тя прибавя, че Делон е непосредствен като метод на мислене с „ расисткия и антисемитски Национален фронт ", който е учреден от неговия дълготраен другар Жан-Мари Льо Пен .
 
Делон призна, че е удрял дами през ноември, когато беше разпитан по френската телевизия за искове за домашно принуждение от отчуждения си наследник Ален-Фабиен Делон . " Ако един пестник е мъжкарско, то аз съм мачо ", сподели Делон, добавяйки, че дами са го удряли и че в никакъв случай не е " размазвал " жена. Синовете му също потвърдиха слуховете за принуждение от страна на Делон против тях и против майка им.

 
Директорът на фестивала в Кан Тиери Фремо отбрани Делон, като сподели, че ще бъде зачетено творчество на френския артист, а не възгледите му. „ На Ален Делон му е разрешено да си мисли, каквото си желае “, сподели той пред Агенция Франс Прес.-->
 
Миналата година фестивалът даде обещание, че " би трябвало да има нулева приемливост към половия тормоз или корист от всевъзможен тип " на фона на митингите, водени от Кейт Бланшет на повече от 80 холивудски звезди и дами режисьори.

Вижте също:


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР